Nyheter 2002

Torsdag den 26. desember Sunderland 1 Leeds 2 (1-0)
Sunderland Stadium of Light
målscorer: Sunderland – Proctor (34m); Leeds – Milner (51m), Fowler (80m, str)
tilskuere: 44,029
ubenyttete reserver: Ingham,Bjørklund

Sunderland: Macho, Gray, Babb, Craddock, Wright, Kilbane, Thirlwell ( 82, McCartney), McCann, Proctor ( 82, Stewart), Phillips, Flo ( 82, Kyle).

I sesongens beste kamp når det gjaldt angrepsspill, ble det likevel tap.Det spør som Phillips sover så godt etter å har vært alene med keeper fire ganger uten å score. Heller ikke Proctor har det godt etter først å ha scoret og siden forårsaket straffen som sørget for nok et hjemmetap.

Julenyheter på svensk:
David Bellion och Sunderland är inte överens om ett nytt kontrakt. Den snabbe fransmannens nuvarande kontrakt går ut i sommar, och anfallaren får börja förhandla med andra klubbar efter årsskiftet om inget nytt kontrakt skrivs på. Manchester United och Arsenal är klubbar som tidigare visat intresse för Bellion.

Vitesse Arnhems anfallare Didier Martel kan komma att lånas av Sunderland under våren. Enligt spelarens agent har både Sunderland och Bolton visat intresse för Martel.

 

lørdag 21.desember  WBA-Sunderland 2-2 (2-0).
Sunderland:
 Macho, Wright, Babb, Craddock, McCartney (Bellion 46), McCann, Thirlwell, Kilbane, Gray, Flo, Phillips.
ubenyttete reserver: Ingham, Bjorklund, Stewart, Proctor.

advarsler: Craddock.

tilskuertall på The Hawthorns: 26,703

Et bunnoppgjør med nerve, men også med to angrepslystne lag.Våre med de første og største sjansene hvor Flo hadde et skudd i stolpen etter 8.minutter.WBA med giftige dødballer,1-0 på heading etter corner, 2-0 på frispark rett utenfor 16 meteren.
Etter hvilen ble Bellion introdusert og kampen snudd på hodet.Phillips scoret to mål på 8 minutter og kunne hatt enda ett.Uavgjort gjør at våre aldri har hatt så få poeng ved halvspilt serie.Men vi er på rette siden av nedrykksstreken og de siste to kampene har vært positive når det gjelder angrepsviljen og poenguttellingen.6-0 mot Leeds vil føre til at vi kommer før dem , men det holder med seier.

 

fredag den 20.12.
Det nærmer seg jul og først står en på mange måter 6 poenger klar i west Midlands mot WBA.Kanskje er Craddock tilbake på banen for en ikke helt skadefri Bjørklund ? Det videre programmet mellom jul og nytt medlemsbald er Leeds hjemme, Southampton og Manchester U borte.Vi går for 9 poeng på disse fire kampene , eller ?- Det blir vel god jul med bare 6 poeng også  !

onsdag den 18.desember Hull -Sunderland 1-0
Hulls nye stadion ble innviet med kamp mot våre, b-laget med klare aspiranter til A-laget.Det ble tap, men likevel mye å se positivt på for de 22.000 tilskuerne.kamprapport på svensk finnes under.

Mängder av målchanser men inga mål för Sunderland.
Sunderland ställde ett relativt namnkunnigt lag på benen i invigningsmatchen av Hulls arena.
Sunderland (4-4-2-): Ingham; Rossiter, Thome, Varga (Clark 36), Williams; Stewart, Medina, Schwarz, Arca (Kyle 84); Proctor, Bellion. Avbytare: Turns, Black, Capper, Peeters, Kyle, Dickman.
Det fans dock saker att glädja sig åt som Sunderlandsupporter till exempel så närmar sig Arca matchtempo mer och mer och han säger själv att han snart tror att han är tillbaka på 100%. En annan mycket glädjande spelare var David Bellion som för övrigt var matchens bästa spelare, får vi se han från start mot WBA i helgen? Jag tror det är mycket möjligt. Liverpool dödaren Proctor gjorde även han en bra match.
Den enda spelare som inte verkar ha brytt sig speciellt mycket om matchen var Stewart som uppträdde mycket lojt. Kanske är han less på att aldrig få spela från start i ligan. Han har mycket kvar att visa innan han spelat till sig en plats i första 11an i alla fall.
 

søndag den 15.desember Sunderland-Liverpool 2-1 (1-0) Stadium of Light
Det begynner å bli en vane nå få se laget vårt.Denne gangen på tv.Med Poom ute med skade var det fremdeles plass for Macho  i mål.Og han gjorde en meget god kamp mellom stengene.Innsatsen var det ingen ting å si på, heller ikke bidraget fra McCann og  Kilbane på midtbanen. De gjorde en stor jobb og bidro sterkt til resultatet. Et fantastisk mål av McCann før pause før samme spiller et kvarter ut i andre omgang kunne øke til 2-0 fra straffemerket. Det greidde  ikke den tidligere Evertonspilleren og ikke lenge etter scoret Liverpool utlikningsmål av en offsideplassert Baros. 5 minutter før slutt scorer så Proctor seiersmålet. A local lad og stort var det.Vi kan ikke klage på 3 poeng og seier.Måltørken var også over etter 8 timer og 36 minutter gjennom den flotte scoringen til McCann.

Sunderland: Macho, Wright, McCartney, Babb, Bjorklund, Gray (Proctor 80), Thirlwell, McCann, Kilbane, Flo (Stewart 89), Phillips.
ubenyttete reserver: Ingham, Thome, Bellion.

tilskuere: 37,118

lørdag den 14.desember
Black Cats boss Howard Wilkinson har fått beskjed om at han må selge før han kan kjøpe.Klubben har opparbediet seg en gjeld på over £25 millioner, eller nær 280 millionoer nkr.

Bernt Haas interesserer imidlertid Juventus og overgang til Italia kan gi kroner for bruk når januars transfer vindu åpner.
Sunderland er blant en gruppe engelske klubber som jakter på den australske  Scott Chipperfield – en av  Haas’ Basel lagkamerater.Den tidligere bussjåføren Chipperfield kom fra Woollongong Wolves for £50,000 18 måneder siden.

torsdag den 12.12.
Spekulasjoner om Kevin Phillips opptar pressen etter at spilleren ble byttet ut i kampen mot City.
Ikke så rart når du så reaksjonen hans da han gikk av banen, men den var rettet mot konen på tribunen og ikke noe annet. Reservelaget seiret borte mot Bradford etter vinnermål av Bellion.Det er da noe positivt. Det samme må vel kunne sies om skaden til Craddock som ikke var så alvorlig som fryktet.For de som ikke fikk det med seg så skjedde den faktisk under oppvarmingen til mandagens kamp. Han blir nok borte noen uker og i mellomtiden har vi en svenske som fikser jobben lett.

 

mandag den 8.12.02   Sunderland- Manchester City 0-3 (0-1)
Sunderland: Macho, McCartney, Wright, Babb, Gray (Stewart 66), Bjorklund, Kilbane, Thirlwell, Proctor, Phillips (Bellion 66), Flo (Kyle 67).
unyttete reserver: Poom, Williams.
tilskuere: 36,511
Det ble nok et tap på en kald mandagskveld på SSOL.Den gang var det likevel innledningsvis mye positivt å si i form av innsats, angrepsvillighet og sjanser. City scoret minuttet før pause på noe som så ut som farlig spill, eller er det ikke det når foten er i keepers hodehøyde ?

Fortsatt bra trøkk framover helt til en kineser scoret 0-2 for gjestene. Da var det game over for våre og en pinelig sluttdel der det tydelig kom fram at laget hadde gitt opp.Det begynner å bli lenge siden scoring, men den kommer nok. Det er ikke moro å minnes siste del av kampen, da var det kattens lek med musen.The black cats var i dette tilfellet musen.

 

Tirsdag den 2.12.02  Sheffield United- Sunderland 2-0 (0-0)- Worthington Cupens 4. runde

Sunderland (4-4-2): Macho; Rossiter, Thome, Varga, McCartney; Bellion, McCann, Williams, Proctor; Kyle, Stewart. Reserver: Schwarz, Clark, Medina, Dickman, Turns.
Tilskuere: 27068
Mye tilskuere på Bramall Lane der nesten hele Sunderland laget var skiftet ut i forhold til Chelseaoppgjøret. Bare Macho og McCann startet av de som gjorde det samme på Stamford Bridge.For Sistnevnte sin del sikkert fordi han ikke er aktuell mot Manchester City grunnet kort, for Macho kanskje fordi han skulle få enda en sjanse til å vise seg fram. Det går nok mot Poom i mål mot City etter 0-2 i stålbyen.

Ellers er Reddy på utvidet lån i York mens Oster har fått det til i Grimsby på lån.

Kees Zwamborn fra Ajax takker ja til  sjefsrolle for  Academy of Light,men han er ikke på plass før i juli neste år.

Lørdag den 30 november, 2002   Chelsea 3, Lads 0 (0-0)
Laget: Macho, Wright, Bjorklund (Bellion 62), Babb, Gray, Craddock, Thirlwell, McCann, Kilbane (McCartney 71), Phillips, Flo
ubenyttete reserver: Poom, Williams, Stewart
advarsler: Thirlwell, McCann, Kilbane

Etter en trist opplevelse forrige lørdag, var det moro å følge kampen på Stamford Bridge- selv med tap. Etter en godt gjennomført kamp ble Macho helt klart hindret bevisst av motspiller på corneren og dermed var det 2-0 og game over. Godt gjennomført kamp defensivt til 0-2 og  Bellion kom inn og ga laget gode muligheter framover før 0-2 og game over.

 

lørdag den 23 Nov, 2002 Lads 0 – Birmingham 1 (0-0)
tilskuere 38,803
Laget: Macho, McCartney, Babb, Craddock, Wright, Gray, Kilbane, McCann, Proctor (Bellion 56), Phillips, Flo
ubenyttete reserver: Poom, Stewart, Thirlwell, Bjorklund.
advarsler : Gray, McCann, Wright.

På en dag med mange tomme seter på Stadium of Light var supportermedlem Torstein Jensen tilstede sammen med mange andre skandinaver. Kanskje var det forberedelser til jul, eller var det supporternes luktesans ?
Det stinket i allefall av  spillet og det ble helt på tampen tap etter et mål som luktet offside og hands. Kanskje ble Phillips snytt for straffe i situasjonen etter at våre hadde en ball i tverrliggeren og wor’ Kev ble hindret i å nå returen ?
Uansett var kampen et langt tilbakeskritt i forhold til Tottenham kampen.

 

søndag den 17.november Liverpool-Sunderland 0-0 (0-0)
Sunderland:
 Macho, McCartney, Babb, Craddock, Bjorklund, Gray, Kilbane, McCann, Proctor, Flo, Phillips .
ubenyttete reserver: Ingham, Stewart, Thirlwell , Kyle ,Williams.
 tilskuere: 43,074.

Det ble en kamp med angrep mot et mål, vårt. Når en så hva Macho presterte så kan en undre hvorfor Mart Poom fra Estland og Derby er hentet inn på lån for. Jørgen Macho gjorde knapt en feil iløpet av kampen og var nok banens beste spiller.Liverpool hadde 21 skudd på mål, vi ingen. Slik sett var det greitt med 0-0.For vi kan jo ikke lage målene til motstander heller.
søndag den 10.november Sunderland- Tottenham 2-0 (0-0)
Sunderland:
 Macho, McCartney, Babb, Craddock, Wright, Gray, Kilbane, McCann, Proctor (Thirlwell 75), Flo, Phillips (Kyle 88).
ubenyttete reserver: Ingham, Stewart, Bjorklund.
mål: Phillips 60, Flo 62.
tilskuere: 40,024.
Den tv overførte kampen var sjanserik og med en uvant vinner-Sunderland. De siste oppgjørene har stort sett Spurs vunnet mot våre, men ikke denne gang. Etter en hendelsesrik 1.omgang, annonserte Niall Quinn at han legger opp. Dette skjedde i pausen.Etter hvilen fikk både Phillips og Flo nettkjenning tett etter hverandre. Og det kunne ha vært flere mål begge veier.Proctor gjorde sine saker bra i Premier League debuten og får nok tillit igjen.Alt i alt en fortjent seier.Neste gang tar vi Liverpool borte !

Det er ellers også klart at laget møter Sheffield U i neste runde, borte.Litt rart for manager Wilkinson å dra til hjembyen for å å cupheder.

Onsdag den 6.11. Arsenal – Sunderland 2-3 (2-0)-Worthington Cup
Vi stilte slik:
 Macho, Williams,Varga, Thome, Thirlwell, McCartney, Rossiter, Proctor, Schwarz (Piper 45), Kyle, Stewart
unyttete reserver: Clark, Byrne, Dickman, Turns
målscorere (Kyle, Stewart 2)
Med hjemmelaget som stilte med 11 nye spillere i forhold til sist A-kamp og Sunderland med 9 nye i forhold til startoppstillingen, ble dette nesten som en reservekamp å rekne. Det forteller enten at man spiller for mange kamper i England, eller at denne turneringen er nedprioritert av klubbene. Over 19.000 møtte opp og fikk se hjemmelaget storme i en 2-0 ledelse før våre snudde kampen og vant 3-2.Spesiell ros til Darren Williams , Paul Thirlwell ,Michael Proctor og Kevin Kyle . Mark Rossiter gjorde en god figure på høyre back.
Jurgen Macho gjorde sine saker bra og hadde en flott redning på stillingen 2-1.

Stefan Schwarz er tilbudt å delta med å trene klubbens yngre lag. Den meritterte svenske ser positivt på tilbudet selv om han understreker at han er i klubben først og fremst som spiller.

Søndag den 3.11.Charlton-Sunderland AFC   1-1 (0-1)
Sunderland:  
Macho, Wright, Babb, Craddock, Bjorklund, Kilbane, Thirlwell ,McCann, Gray, Phillips, Flo.
reserver: Ingham, Stewart , Williams , McCartney, Piper.
Tilskuere: 26,284.
For å være to tette kamper på bortebane, begge bivånet via tv, så merkes det forskjell. Med Flo på topp ble det mer spill.Laget greidde seg bra til tross for et stort spillemessig overtak av Charlton. Det var kun et par ganger det var direkte farlig, men da ledet vi allerede etter en super scoring av Flo. Claus Jensen hos hjemmelaget fikk herje fritt på midtbanen, men han fikk ikke sine medspillere med seg. Hos oss gjorde laget en solid innsats. Den eneste som ikke greidde seg særlig bra var Thirlwell. Men til hans unnskyldning så ble han utsatt for en del stygt spill.
Dommeren var lite heldig ved to anledninger. Den ene da Kilbane, som hadde en glimrende kamp, skjøt og skuddet som ble slått i tverrliggeren gikk til Phillips som stort sett bare ville hatt en enkel sak med å putte ballen i mål. Men dommeren dømte corner !!!
Utlikningsmålet var nok også offside på han som ble kreditert scoringen, men det var en uoversiktlig situasjon for dommeren. Linjemannen har imidlertid ingen unnskyldning for ikke å ha grepet inn. Uavgjort er imidlertid rettferdig ut fra spill og sjanser selv om Flo kunne ha avgjort rett før slutt med en fin prestasjon.

Vi gleder oss til fortsettelsen for spillerne sliter og står på, en egenskap som blir satt pris på av hjemmefansen.

fredag 1. november
Claudio Reyna kommer ikke til å spille mer denne sesongen. Han vil bli operert og leddbåndene i kneet var nok røket.Også Julio Arca er skadet, men hans skade er ikke så alvorlig. den skjedde i reservelagets 3-1 seier mot Manchester United.En kamp hvor Stewart scoret to.
Ellers er Reddy utlånt til York og Oster er på lån i Grimsby.Det ble ikke noen låneavtale med Wednesday for Varga da manageren der forlot skuten denne uken.

30.10. sex and chocolate-en tilfeldig valgt tittel
Hvordan sex /barnefødsler preges av fotballresultater.

Det er mange vinklinger en kan få av at det svinger i fotball. De siste årene har det svingt oppover for Sunderland mens det de siste 18 månedene har gått andre veien. Vi får jo håpe at det snur.Ikke minst med tanke på fertiliteten i Sunderland.
For hør nå bare hva en har greidd å komme opp med:
En lege ble intervjuet på en av de lokale stasjonene i nordøst og han kom med den påstanden at testosteronnivået i kroppen ble preget av suksessnivået til ens fotball-lag. Dette gjaldt for fotballfans.Legen viste til tester utført i forbindelse med blant annet kampen mellom England- Argentina som viste at testosteronnivået hadde steget så mye som 300 % under kampen.
Videre var det påviselig at fødselstallene i Sunderland i 2002 hadde vist en nedadgående tendens, noe han kjapt og greitt koblet mot lagets prestasjoner på banen.

Så vet vi det !

30.10. Alt klart for innendørsturnering i Bergen.
Lørdag den 16.november arrangerer vi innendørsturnering i Vestlandshallen i Bergen. For de som bor slik til er det bare til å stille opp. Vi spiller slik:
kl.12.00 mot Billericay
kl.13.00 mot Manchester City
kl.14.00 mot Liverpool
Det er 7’er kamper og ta med spilleoverdel.For de som ønsker å være med, kontakt Stein Håkon Nes på 90 61 13 28.

Mandag den 28.10.Bolton Wanderers FC-Sunderland AFC   1-1 (0-1)
Sunderland:
 Myhre, Wright, Babb, Craddock, McCartney, Kilbane, Reyna, McCann, Gray, Phillips, Bellion.
reserver: Macho, Flo, Thirlwell, Bjorklund, Piper.
Tilskuere: 5523036
For de som liker kjemping, lange baller og duellspill, var mandagens tv overførte bunnoppgjør i the Premier League noe å bli glad i. For de som liker fotballspill så var det en del å glede seg over innimellom.

For oss som ikke lider uke inn og uke ut med å se disse lagene så var det engasjerende og irriterende å ikke få med seg 3 poeng i en kamp som så ut til å vippe vår vei mot slutten. Spesielt gøy ble da Gray knallet inn et ut ledermålet i en ellers forferdelig 1.omgang. Et langskudd av høy klasse. Måtte det gå kortere enn to år til neste mål kommer.

Hjemmelaget prøvde og prøvde i 2. omgang uten å få noe til takket være god defensiv organisering og oppofrende spill fra våre. Det lå litt i luften at mål nummer to ville bli scoret av en Sunderlandspiller. Det ble det også, men dessverre i feil mål.

Vi ser på det positive, vi er ett poeng nærmere safety. Det var god jobbing og sterkt defensivt spill.Når man får plan over det offensive så kan dette bli meget bra. Bellion drev eget friidrettsstevne og spurtbeseiret alle Boltonspillerne selv om ballkontrollen var så som så.

Det negative var å la et så dårlig lag som Bolton styre så mye av banespillet og at både Myhre og Reyna ble skadet.

 

 

lørdag den 19.oktober
Lads 0 , Hammers 1 (Sinclair) (0-1)19 Okt, 2002 

Stadium of Light, 44,352 tilskuere
laget:
 Macho, Wright, Gray, Reyna (Thirlwell 78), Babb, Craddock, Piper (Bellion 46), McCann, Kilbane, Phillips, Stewart (Quinn 60).
ubenyttete reserver: Ingham, Bjorklund
To baller i treverket, et mål annullert. Hva mer kan en si. Publikum møtte opp og støttet laget, men pipekonserten ved sluttsignalet sier sitt om at de var langt fra fornøyd. Macho greidde seg bra i mål og kunne ikke gjøre noe med målet. Flo var ikke på banen, ikke på benken, men på tribunen da treneren mente han ikke var i fysisk god nok form. Heller ingen Arca på banen eller på benken.

fredag den 18. oktober
Etter en uke med hektisk landslagsvirksomhet, drar det seg mot bunnoppgjør mot West Ham.The Hutch er på gang hos motstanderne,men venter vel en uke før han setter i gang spillet. Ellers i uken har spillerne trent hardt og er klar for kamp for det nye regimet. Etter en kakofoni av negativitet om Howard Wilkinsons person og trenerferdigheter har nå synet begynt å bli litt mer nyansert med også tilløp til ros av den gamle mann. Den unge Cotterill får bare lovord (litt snau frisyre rundt ørene, men ellers ser han ut til å være på hugget).

Sunderland har ellers merket at det ikke er bare moro å gjøre det dårlig på banen da klubben for første halvår hadde et underskudd på nær kr.40 millioner.

Niall Quinn er ellers spent på hva hans rolle under det nye regimet vil bli. Vi er like spent !

torsdag den 10. oktober
Sunderland nye boss heter Howard Wilkinson med assisterende manager Steve Cotterill som sa opp i Stoke for å være der det skjer. Reaksjonene over utnevnelsen er utrolig negative fra så og si alle.

onsdag den 9. oktober
Skipper Michael Gray har signert en ny  fireårskontrakt som vil  holde ham på The Stadium of Light til 2006.

tirsdag den 8. oktober
Det blir gjensyn med  Arsenal i cupen,Worthington Cupen. Så får vi se om den nye treneren vil greie det bedre enn Peter R.

mandag den 7. oktober
Sunderland boss Peter Reid har fått sparken.Årsaken oppgis til å være manglende resultater etter et forbruk av £ 22 millioner det siste året på spillere. George Graham og David O’Leary er favoritter til å overta.
Sunderland følger to italienske forsvarsspillere; Torino’s Fabio Galante and Perugia stopper Marco Di Loreto.

 

torsdag den 4. oktober
Søndag er det kamp på Highbury.I utgangspunktet en umulig oppgave.Men vi satser på at det går bra ?
Siden vil ikke bli oppdatert før etter 12.10. grunnet høstferie for redaktøren.Jeg lover imidlertid å ta Sunderlanddrakten med til Kreta og heie på våre på søndag. Helgen etter er det jo landslagsvirksomhet og ……

 

onsdag den 2.oktober

Cambridge Utd-Sunderland 0-7 (0-2) the Abbey Stadium 8,175 tilskuere

Målscorere; Reyna 21  McCann 26 Arca 54  Stewart 63, 65  Flo 75, 82 (minutter)
Sunderlands lag: Myhre, Williams, Craddock, Babb, Kilbane, Bellion, Reyna, McCann, Arca, Flo, Stewart. Subs: Thirlwell, Sorensen, Butler, Kyle, McCartney

Det ble et hyggelig gjensyn for Jody Craddock hos sin første klubb.Som kaptein var han deltaker i nedsablingen av motstanderen etter alle kunstens regler. Det stoppet på syv, men kunne like gjerne ha vært dobbelt om ikke for en våken keeper i motstandermålet.Vi er klar for Arsenal søndag.Skal heie med Sunderland drakten fra en bar i Rethymnon, Kreta.

 

Nicolas Medina er ute med en kneskade i minst 3 måneder

[ Les mer ]

 

Sesongens andre seier
Sunderland tok sin andre seier for sesongen med 1-0

[ Les mer ]

 

lørdag den 21.september
Newcastle – Sunderland 2-0 (2-0) 52.186 tilskuere på St.James Park
laget:
 Sorensen, Wright, Babb, Bjorklund (Williams 71), Gray, Piper, McAteer (Quinn 46), Reyna, McCann, Kilbane, Flo (Stewart 85)
ubenyttete reserver: Bellion, Myhre
gule kort: Bjorklund, Wright, McCann, Williams

Sunderland fikk en verst tenkelig start ved å få mål mot etter bare 93 sekunder.Det hjalp ikke med 5 spillere på midtbanen og kun Flo på topp når viljen til å vinne mangler. Hjemmelaget vant nær alle tacklinger selv om spillet til begge lag var svakt. Flo hadde to headinger som gikk over. 2-0 målet kom etter en unødvendig felling  av McAteer, takken var å bli byttet ut i pausen. Ellers var det få sjanser. Quinn kom inn i andre omgang og viste at han ikke hadde noe å bidra med.Piper fikk imidlertid vist at han har noe å bidra med. Ikke spesielt morsomt å tape denne kampen. Vi går for seier mot Aston Villa.

fredag den 13.september
Sunderland har kastet øynene sine på Jonas Johansen fra Tromsø. Det unge talentet har også hatt andre beilere, både i England og på kontinentet. Men foreløpig har han takket nei til alle prøvespill.
Fra en annen del av verden, fra River Plate i Argentina antydes det at våre er på jakt etter Maxi Lopez.-En gudebenådet angriper som har fått spille internasjonalt for Argentina og som også har fått spilletid på River Plate. Her antydes det at Tottenham og Reggina også sikler etter spilleren som vil prøve å få seg EU oass slik at han kan bli europeer og klar for spill i januar.

tirsdag den 10.september
Riverside Stadium Middlesboro – Sunderland U. 3-0 (2-0) 32.155 tilskuere
Våre stilte slik: Sørensen , Babb , Bjorklund , Wright , Gray , Butler T (Bellion etter 74 minutter), Piper , Reyna , McAteer ,Flo, Stewart .
Ubenyttete reserver: Macho , Williams , Kyle, Thirlwell
Det ble tap mot et hjemmelag som gjorde sine saker bra.Thomas tabbet seg på første scoringen mens Reyna kunne ha scoret før pause på et lurt frispark. Alt i alt en fortjent hjemmeseier. Phillips er operert og blir borte i 4-6 uker.

fredag den 6.september
Sunderland’s aksjer falt til rekord lavt nivå, ned 22% til 150 pence. I tillegg sier klubben at en rekner med et tap på  £3 millioner for reknskapsåret som slutter 31.7.2002. Nye toner for klubben som har gjort det så bra på økonomifronten. Beløpet er likevel lite i forhold til den totale omsetning.

torsdag den 5.september
Tom Peeters, Baki Mercimek og Jon Kennedy – sammen med Haas, Laslandes, Schwarz, Varga og Macho – ble fortalt at de ikke var ønsket for videre spill i mai.I dag er Schwarz, Varga og Macho fremdeles med klubben og koster £ 25.000,- per uke i lønnsutgifter for klubben vår. Det vil være å håpe at de finner seg klubber når transfervinduet åpnes igjen i januar.
Baki Mercimek var siste til å få en låneavtale med nederlandske Telstar.
Det kan nå se ut for at Sunderland vil gå for enda en Liverpoolspiller når mulighetene for overganger igjen åpnes i januar.Det gjelder Patrik Berger som skulle være kjent for sin innsats i den røde trøyen. Kevin Kilbane er fremdeles en del av managerens planer, men har et lite hyggelig forhold til en del av supporterne som mener han ikke er god nok. Leit er det for en tvers gjennom sympatisk og hyggelig spiller.
Nytt ellers er at Kevin Kyle ble forsøkt vervet på lån av Glasgow Rangers, men at Reid sa nei. Og at Michael Proctor er en stor suksess hos Bradford City med flott spill og to mål så langt i sin låneperiode.

 

lørdag den 31.august
Stadium of Light Sunderland – Manchester U. 1-1 (0-1) 47.586 tilskuere
Våre stilte slik: Sørensen , Babb , Bjorklund , Wright , Gray , Butler T , Piper , Reyna , McAteer ,Flo,  Phillips .
Ubenyttete reserver: Myhre , McCartney , Arca , Quinn , Thirlwell
I en kamp der United spilte det de kunne og dominerte 1.omgang, kom våre tilbake i 2.halvdel og gjorde  en kamp av det. Flo fornektet seg ikke ved å utlikne og score i sin debut. Dette skjedde mye takket være McAteers gode spill i forkant. Og publikum var tilbake på SSOL og ga laget full støtte og Flo stående applaus da han gikk av banen 11 minutter før slutt.Marcus Stewart var verken på banen eller på benken i denne kampen. Årsak: Forventet barnefødsel.

 

fredag  30.august
Tore Andre Flo fra Rangers for £8,5 millioner  og Ipswich angriper Marcus Stewart for £1,5 millioner er signert for tilsammen £10 millioner. Flo har63 caps for Norge, scoret 21 mål, og kom til Rangers i em £12m handel fra Chelsea for to år siden.. Stewart , 29 år gjorde som  Phillips, en enorm inntreden I the Premiership I sin første sesong og  scoret 19 mål.
I Flo sin tid I  Chelsea  scoret han 34 mål i 59 starter for  Stamford Bridge klubben. I Rangers ble det 38 mål i 60 starter.
Peter Reid er fornøyd med signaturene og tror han nå har det rette mannskapet til å kjempe i toppen.

Det ble altså ingen Robbie Keane eller Pierre Yves Andre. Men kanskje de to som er kommet skal greie seg vel så bra ?

Onsdagens kamp mot Leeds ble en artig sak med seier på bortebane for første gang på 41 år. Hyggelig var det også at McAteer scoret vinnermålet. Med bare Phillips på topp var det Peter Reids intensjon å stoppe Leeds i å spille. Dette greidde Sunderland utenom i en liten periode midt i 1. omgang. Etter hvert som kampen skred fram ble det naturlig mer og mer hjemmelaget uten at de store sjansene oppstod.
Elland Road Leeds-Sunderland 0-1 (0-0) 39929 tilskuere
Våre stilte slik: Sorensen , Babb , Bjorklund , Wright , Gray , Butler T , Piper, Reyna , McAteer   Phillips , Thirlwell.
Ubenyttete reserver: Macho , McCartney , Arca ,Kyle ,

mandag  26.august
Sunderland er I ferd med å sikre seg  Nantes angriper Pierre Yves Andre.
The 28 åringen har vært ønsket på Wearside i 2 år. Da prøvde vi å sikre oss spilleren på free transfer fra Bastia . Istedet gikk spilleren til Nantes. Spilleren ser ut til å komme på lån og hvis alt skulle ordne seg så vil kjøpesummen være rundt £ 4 millioner. Den franske ungdomsslandslagsspilleren og B internasjonale har også vært ønsket av flere italienske klubber.
Sunderland boss Peter Reid er også på sporet etter Barcelonas Roberto Trashorras. 21 åringen er en offensiv midtbanespiller og er verdsatt av sin klubb til £ 4 millioner. Også Colin healy fra Celtic er i Reids søkelys. Hans overgang kan koste £ 1,5 millioner

 

lørdag  24.august Sunderland- Everton 0-1 (0-1) 37. 698 tilskuere
Det ble tap i første hjemmekampen, mot Everton. Et lag som ikke hadde slått våre borte siden 1984.Med et brent straffespark og med tre avslutninger i treverket var likevel Peter Reid ikke helt misfornøyd, selv om det skulle ha blitt poeng.
Våre stilte slik: Sorensen , Babb , Bjorklund , Wright , Gray , Butler T , McCann , Reyna , McAteer (Quinn 67) , Phillips , Kyle (Piper 63
Ubenyttete reserver: Macho , McCartney , Arca

 

 

 

Onsdag 21.august
Mathew Piper er vår. For £ 3,5 millioner har den talentfulle kantspilleren signert fra Leicester.Ikke fordi spilleren selv ville, men fordi klubben trengte pengene. Litt ironisk er det at Nick Summerbee spiller høyre kant i Leicester og det uten å få betalt !
Zlatan Ibrahimovics overgang til Sunderland ser ut til å forbli i det blå med spilleren opptatt av å få kunne spille Champions League med Ajax mens klubbene har greidd å enes om overgangssum.
Det ser ut til at Bernt Haas er på vei tilbake til Sveits og til FC Basel sammen med Ramon Vega.

Mandag den 19.august 
Ryktet vil ha det til at Mathew Piper velger Sunderland og ikke Southampton som også har vist interesse for 20 åringen.
Det ble 0-0 mot Blackburn lørdag hvor våre stilte med følgende mannskap:
Sorensen , Babb , Bjorklund , Wright , Gray , Butler T , Kilbane (Quinn 89) , Reyna , McAteer , McCann , Phillips
Ubenyttete reserver: Macho , Craddock , Arca , Kyle
Gule kort: Wright 1, Kilbane 47
Våre hadde spillet i 1.omgang mens motstanderne gjorde det best i 2. omgang.Greitt nok med uavgjort.

13.august
Enten har panikken begynt å bre seg eller så er Peter Reid en aldri så liten luring. Nå dreier det seg om å signere midtbanespiller Mathew Piper fra Leicester.20 åringen sies å kunne komme for £ 2,5 millioner. Videre avvises ryktene om Tore Andre Flo, mens Michael Mols er gitt lov til å snakke med Sunderland.31 åringen som kom fra Nederland for £ 4 millioner ble stygt skadet i en Champions League kamp mot Bayern Munchen og er nå langt fra en fast plass på Glasgow Rangers laget.

 

Treningskamper sommeren 2002

22.7, Amiens – Sunderland  2-1 (1-1)
Målscorer: Bellion
Macho
Gray, Babb, Thome, Haas.
Thirlwell Arca, McCann Butler
Kyle, Bellion

27.7, St.Truiden – Sunderland  0-1 (0-1)
Målscorer: Phillips
Sørensen,
Haas, Babb, Thome (Björklund 73), Gray,
Butler (Arca 58), McCann (Thirlwell 82), Reyna (Bellion 73), McAteer,
Phillips, Kyle (Proctor 75).

31.7, Royal Antwerpen-Sunderland 1-1 (1-0)
Målscorer: Craddock
Sørensen,
Haas (Williams 46), Thome (Craddock 46), Babb (Björklund 46), Gray (McCartney 46), McAteer (Bellion 46), Reyna (McAteer 70), McCann (Thirlwell 46), Arca (Butler 46), Phillips (Kilbane 29 [Proctor 80]), Kyle (Quinn 70).

3.8, Gent – Sunderland 2-1 (1-0)
Målscorer: Kyle
Myhre,
Haas (Williams 56), Babb, Thome, Gray,
Butler, Reyna (Bellion 61), McCann, McAteer, Kilbane (Thirlwell 53),
Phillips (Kyle 60).

8.8. Sevilla – Sunderland  1-0 (0-0)
Sorensen
Williams (Haas 62), Thome, Babb, Gray,
Kilbane, McAteer (Thirlwell 46), McCann (Quinn 79), Arca, Butler,
Phillips (Kyle 9).

10.8. Algeciras – Sunderland 2-0 (0-0)
Macho,
Haas, Craddock, Bjorklund, McCartney,
Kilbane, Williams, Thirlwell, Arca,
Quinn (Gray 76), Kyle (Butler 60).

 

10.august
Treningskamp mot et spansk 3.divisjonslag ender med tap 0-2, to spillere utvist og en virkelig grisekamp.Sunderland spilte med kun Arca og Kilbane av de som startet mot Sevilla og tapte kampen i det siste minuttet etter tabber i forsvar. Av kampreferatene kan en lese at en på en god dag kunne se til Marokko fra stadionet.Det kunne virke som om våre spillere antok at dommerens tanker også var andre steder enn på banen.De spanske spillerne ble kalt slaktere etter hvordan de spilte og en kan da tenke seg hvordan dommeren beskyttet guttene fra den iberiske halvøy.

12.august
Etter en noe mager førsesong med svake resultater i treningskampene er Reid etter Tamudo fra Espanyol og Tore Andre Flo fra Rangers med Laslandes som et mulig åte for Tamudo og Kyle tilbake til Skottland i bytte for Flo.

Her følger nyhetssammendrag for sommeren. 

2.juli
Sunderland har avtalt pris med Leeds når det gjelder overgang for Robbie Keane. £ 9 millioner er akseptert av Leeds for spissen som hadde suksess med Irland i VM.Spilleren selv ønsker å forbli å Elland Road og vise at han er god nok for laget.Wimbledons Kenny Cunningham ser ut til å forsvinne til Birmingham og ikke til oss.Men hva skal vi nå med flere forsvarsspillere ?

4.juli
Malcolm Christies navn dukker opp som et mulig angrepsess til Sunderland. Derby må selge for å kunne kjøpe og det kan passe våre.£ 6 millioner er nevnt som pris for 22 åringen.
Millwalls ettertraktete spillere Tim Cahill og Richard Sadlier sies å måtte forbli på the Den. Selv om kjøpekåte Premier League klubber er ute og vifter med sjekkheftet. En av disse klubbene skal være Sunderland.Reid har tidligere vist interesse for begge spillerne.

7.juli
Sean Thornton er klar for Sunderland.John Carews agent påstår at vår klubb fremdeles er interessert i å kjøpe spissen som har slitt benken i Valencia.

10.juli
Michael Forssell har vært aktuell for våre. Men spilleren må operere så da blir det ikke noen overgang for den finske 21 åringen som har vært lånt ut fra Chelsea til Crystal Palace.Thomas Myhre er imidlertid klar for The Black Cats. Thomas blir den tredje spileren som kommer til klubben. Den tredje på free transfer.den norske landslagskeeperen er brakt til klubben for å gi Thomas Sørensen konkurranse mellom stengene.

12.juli
Raoul Tamudo fra Espanyol og Dani fra Barcelona sies å være aktuelle for Sunderland. Begge er spillere som har vært linket mot flere av de store klubbene i Europa. Nå er også våre på jakt etter to velrenommerte spillere fra den spanske ligaen.Begge to er meget gode angrepsspillere.
Tamudo sies å skulle koste £ 9 millioner.Ellers skal Arsenal være interessert i Thomas Sørensen.

24.juli
David Linares fra de franske mestrene Lyon har vært aktuell for våre, men også Aston Villa har vært etter den 26. årige midtbanespilleren.
Reservelaget vant 2-1 mot Berwick og Michael Proctor la inn en god søknad om forlenget kontrakt med våre.
Laget som spilte var: Kennedy, Ramsden, James, Varga, Byrne, Black, McGill, Graydon, Reddy, Proctor, Leadbitter. Subs: Turns, Collins, Mercimek, Teggart.

25.juli
Ben Clark gjør en god figur i EM i Norge for U-19 landslaget til Enland. Hittil er det blitt 3-3 mot Tyskland,hvor England ledet 3-1 til rett før slutt og i går 1-1 mot Belgia.

26.juli
Stanislav Varga vil forsøke å overbevise at han har en framtid i klubben.Han skal i allefall gjøre sitt for å få beholde en plass på laget.
Eidur Gudjohnsson er linket mot våre, men trives i Chelsea. Et bud som sies å være på £ 12 millioner er gitt av Reid for å se om klubben som har over en milliard kroner i gjeld biter på.

27.juli
Reservelaget slo Yorke 3-0 i en kamp der Michael Reddy scoret to. Det var ikke akkurat smågutter som sloss for Sunderland.
Sunderland XI: Macho, Ramsden, McCartney, Byrne, Varga, Medina, Black, Schwarz, Reddy, Peeters, McGill

28.juli
Inter Milan ønsker å kvitte seg med Hakan Sukur, men Wearside blir ikke neste stopp for den tyrkiske landslagskapteinen. Spilleren er tilbudt Sunderland av hans agent, men reid var ikke interessert sies det.

29.juli
Espanyol s profilerte scorer Raul Tamudo har vært aktuell for Sunderland, men ikke nå lenger. Klubben har ordnet seg uten å måtte selge unna sin beste spiller.Deres fortjeneste.

1. august
Thomas Butler skriver på ny kontrakt. Som han selv sier så er det i Sunderland han trives. Endelig en god nyhet.Ellers spiller våre 1-1 mot Antwerpen i en noe kjedelig kamp. Craddock viser at han er anvendelig og scorer utlinkingen mot belgierne med magen. Verre er det at Phillips måtte ut grunnet strekk.
Det antas at WBA vil by på Kevin Kilbane, en spiller som har mye i seg. Men i Sunderland har han fått vist fint lite. Personlig synes jeg han har gjort mye bra og mye dårlig.

4. august
Sunderland er nevnt som neste stoppested for Parma midtbanespiller Johan Micoud og AC Milan ving Ibrahim Ba.To spennende spillere som kan løfte en trykket atmosfære blant Sunderlandsupporterne. Tre spillere inn på free transfer vitner ikke om den store kjøpelysten.

6. august
Claudio Reyna og  Thomas Myhre blir ikke med til Spania for spill mot Sevilla.Skader gjør at behandling er viktigere en liten uke før serien starter.
Det kan også se ut som om Eidur islending ikke får forlate Stamford Bridge.

7. august
Zlatan Ibrahimovic og Yksel Osmanovski høres kanskje ikke så svensk ut. Men gode svensk fotballspillere er de. For Peter Reid kanden ene eller den andre være den som skal bidra offensivt for Sunderland kommende sesong. Eller blir det Jamie Scowcroft fra Leicester ?Dette er de siste ryktene 24 dager før det blir umulig å kjøpe spillere før markedet åpnes igjen i januar.

8.august
Kamp mot Sevilla, et lag som endte på 8.plass i La liga  forrige sesong. Det ble en tøff kamp  med Phillips ut etter 6.minutter med hodeskade.Også hans erstatter Kevin Kyle ble skadet med kutt i bakhodet.Men skotter er ikke pyser, så han fullførte.Det ble Phil Babb som ble avgjørende i forhold til seiersmålet. Et dårlig tilbakespill med hodet gjorde til at en av Sevilla spillerne fikk stikke gjennom og score. Thome var god, men spanierne var tøffe og det medførte noen bytter.
En verdifull gjennomføring før første seriekamp neste helg mot Blackburn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *