Nyheter 2000

16.juli
Vancouver Whitecaps 3 Sunderland 0
Scorers: Corazzin (51m), Gjertsen (58m), Jordan (83m)
Swangard Stadium, Burnaby, BC, Canada
tilskuere: 6,837
Sunderland: Davis (sub 46, Alnwick), Nosworthy (sub 66, Christensen), N Collins (sub 46, Wright), Caldwell, Arca (sub 46, Smith), Lawrence (sub 71, Woods), Whitehead, Miller (sub 46, Robinson), Welsh (sub 42, Piper), Brown (sub 46, Murphy), Stead.

Alle tilgjengelige og friske fikk spille.Skuffende tap.

14.juli
Kieran Richardson (Man U) linkes til våre på utlån.Med vår venstreback skadet kan han gjøre en god jobb for oss på venstrekanten.men det spørs om ikke WBA  snapper opp spilleren som holdes ute av laget av Ryan Giggs.
British Columbia All Stars 0 Sunderland 1
Scorer: Woods (75m)
Royal Athletic Park, Victoria, BC, Canada
tilskuere: 2,381
Sunderland (second half): Alnwick, Nosworthy, N. Collins, Caldwell (sub 57, Christensen), Arca, Piper, Robinson, Woods, Welsh, Brown, Murphy.

19 spillere ble benyttet i den første treningskampen.

13.juli
Noen som ønsker å følge kampene i Nord Amerika ? Her er noen brukbare linker for tre av kampene:
Vancouver – http://www.team1040.ca
Seattle – http://www.newschannel1150.com
Portland – http://www.oregonlive.com/timbers
Liverpool og Sunderland har begge følere ute etter Stockport forsvarerer Michael Raynes.Etter 15 timer med fly landet spillerne i Vancouver, men i stedet for trening ble det kun en spasertur for å strekke ut lemmer.

12.juli

Steve Elliott har forlenget med våre fram til 2008.Dette skjer mens laget er påvei over Atlanteren for å trene og spille treningskamper. Mye tyder på at Bridges velger Hartlepool for å kunne forbli i området.Han har hatt muligheten til å velge og vrake i ny klubb når Mick Mc Carthy var så kategorisk i at han ikke hadde noen framtid i Sunderland.

11.juli

Sean Thornton er på vei til Doncaster Rovers for  £ 175.000. Matt Piper har gjort noe utrolig i det han har forlenget avtalen med våre til 2008 uten at det vil koste klubben noe.Hvordan ? Jo, ved å fordele de siste to år av avtalens inntekter på 3 år. I realiteten har spilleren gått kraftig ned i lønn, men sikret seg en lengre avtale med klubben. Troppen som drar til Nord Amerika for å trene og spille fire kamper blir uten Breen og McCartney som begge er skadet.Følgende spillere drar: Davis, Alnwick; Wright, Nosworthy, Caldwell, Christensen, N. Collins, D. Collins, Smith, Lawrence, Miller, Robinson, Whitehead, Piper, Welsh, Woods, Arca, Stead, Elliott, Brown, Murphy.Dan Smith og Ben Christensen har spilt på reservelaget og tar steget opp med A-laget grunnet skadene. Leadbitter ville kanskje vært et mer naturlig valg, men han er med det engelske U-19 landslaget og spiller turnering.


10.juli

Grzegorz Rasiak (Derby) og Colin Clarke (Stoke) linkes til oss.Den første er polsk og angrepsspiller, den andre forsvarer og irsk.

7.juli

Sunderland vurderer Liverpools midbanespiller Salif Diao på lån kommende sesong. Noe å satse på ?Mick McCarthy
uttaler at han har stor tro på spillergruppen og at klubben skal overleve i øverste liga.Han sammenlikner spillerne med det irske landslaget han både spilte på og seinere ledet og påpeker at selv om ingen hadde noen tro på disse lagene så fikk de vist det motsatte. Og det er nettopp det han rekner med skal skje med Sunderland denne sesongen.

6.juli
Treningen er startet opp på Academy of Light og to spillere er med og gir jernet. Det er Kevin Kyle og Colin Healy
som viser at de er på bedringens vei.Mick McCarthy uttaler at de er foran planen når det gjelder helbred og det lover godt. Kenny Miller er imidlertid gitt opp for øyeblikket og vår manager sier han er fornøyd med spillergruppen slik den er idag. Eneste minus er Mart Pooms skade som gjør at han enda ikke kan trene. Shaun Thornton ønsker å fortsette i klubben og har bedt om en ny sjanse på lik linje med det Bridges gjorde. Vi får bare vente og se hva som skjer.

5.juli

Martin Woods har signert for oss.Dermed er spiller nr.6 klar for oss.Kanskje ikke rett inn på A-laget med det samme, men
han vil nok sørge for konkurranse om sentral midtbane og venstrekanten. Ryktene om Kenny Miller øker på og nå hevdes det at følgende avtale er gjort med Wolves:
£1.25m ved overgang
175k etter 50 kamper
£250k iom vi holder oss
I tillegg vil Wolves få en betydelig del ved eventuell seinere overgang til annen klubb.

4.juli
Jimmy Bullard, Wigan interesserer Mick McCarthy. Spilleren har ikke greidd å bli enig med klubben sin om fornyelse av kontrakten og dermed har en signalisert salg av både ham og Nathan Ellington.Det er flere som er interessert i spilleren.

3.juli
Sunderland er etter 19 år gamle Leeds midtbanespiller Martin Woods.Spilleren er uten kontrakt og det vil da kun være snakk om en kompensasjon for ham.Han har spilt på U-19 laget til Skottland og har vært på lån til Hartlepool.Hans eneste A-lags kamp for Leeds var mot våre i 2-3 tapet vårt på SSOL.

2.juli
Ricardo Fuller,Portsmouth besto ikke legesjekken og blir dermed ikke Sunderlandspiller.Et bud på £ 1 millioner var akseptert.Lonsdale blir ny leverandør av drakter og de nye blir finne i butikkene fra september.

Ikke store forskjellen fra forrige modeller når det gjelder farge og striper.Feltet på ryggen hvor navnene preger draktene er fjernet.Ellers skal drakten likne på de som opprinnelig ble brukt.Dette kan speseilt sees på løsningen rundt halsen.
30.juni
Malcolm Christie, Middlesboro linkes til oss.Han har hatt et lite vellykket opphold etter overgangen fra Derby.
Kevin Phillips kommer til å spille for Aston Villa kommende sesong.

28.juni
Liam Miller,Manchester Uniteds 24 år gamle ballvinner linkes til våre mens  Jason Koumas,WBA ikke skal være aktuell.Kenny Miller er het og Mick M har økt tilbudet for 3. gang.Denne gangen til £ 1,6 millioner.

27.juni
Jason Koumas,WBA og Ricardo Fuller,Portsmouth linkes til oss.Den første som er midtbanespiller på et års lån mens den andre på overgang.
Tv kampene før nyttår er også plukket ut og vi får se våre live i 5 kamper. De er:
Liverpool borte, Middlesborough borte, Manchester Utd hjemme, Newcastle Utd borte og Birmingham hjemme.
I tillegg vil nok flere bli vist som kamp nr. 2 og andre igjen seinere på kvelden. Vi venter i spenning. Hele kampoppsettet og tv kampene finner du annetsteds her.
Medlemsblad nr. 3 ble sendt ut i dag og dere finner der mye aktuelt, blant annet tilbud om to turer med supporterklubben mens den tredje arrangeres av vårt viltre medlem Eivind Edvardsen.

23.juni
Det ble Charlton hjemme i første kamp lørdag den 13. august.Nå er spenningen utløst. På diskusjonssiden vår og på Noeway Mackems kan dere være med og bestemme eller foreslå hvor supporterturene skal gå.

21.juni
Pauleta,Paris St. Germain er linket til oss for £ 2 millioner. Den portugisiske angriperen har laget 35 mål på 65 landskamper. Videre er tre klubber etter Shaun Thornton.Både Leeds,C.Palace og Malaga sies å være interessert i spilleren som ikke vil forlate oss, men som har fått en klar og utvetydig beskjed fra Mick the man at hans tid i
Sunderland er over. I morgen signerer Tommy Miller mens Fraser Richardson,Leeds nå ser ut til å gå til Celtic og Heidur Helguson til Wigan. Videre er det avtalt treningskamp mot AZ Alkmaar,Nederland 6.august. Hele treningskamp og kampprogrammet blir lagt ut på hjemmesiden når terminlisten for Premier League kampene offentliggjøres torsdag.

20.juni
3 nye spillere skal på plass, men de siste dagene har gitt lite nytt om hvem det blir. Skjønt Heidur Helguson, Watford 
sies å være nærmere en overgang til West Ham enn til oss.Kenny Miller,Wolverhampton er også nevnt, men her vil ikke klubben selge.Og i allefall ikke til det våre har tilbudt.Clinton Morrison,Birmingham er derfor nevnt stadig mer selv om han
nok vil bli dyrere. £ 2,5 millioner er nevnt.
Myhres videre skjebne i klubben nevnes også og de fleste rekner med at han må ned i lønn for å kunne fortsette mens 
Poom blir reknet som en risiko grunnet skadene hans.

16.juni
Tommy Miller kommer. Han blir den 5. spilleren som signerer. Går alt etter planen er underskriften på plass
22.juni.Han blir den andre fra Ipswich som kommer til oss.
Mick McCarthy har med det tre spillere igjen for å komme opp i sine 8.

14.juni
Spiller nummer fire er signert.Kelvin Davies kommer fra Ipswich for £ 1,25 millioner: Han ble kåret til
beste keeper i divisjonen denne sesongen og har tidligere spilt med Wimbledon i øverste divisjon.
En erfaren og god 28 åring som skal kjempe om keeperplassen. Om det blir med Poom eller Myhre gjenstår å se.
Mark Lynch har funnet seg ny klubb.Det ble Hull som fikk spillerens signatur på en to års kontrakt.
Med fire signeringer er Mick McCarthy halvveis til å oppnå sine 8 nye spillere. Spørsmålet er hvem som blir neste.

13.juni
Det drar seg til og det sosiale skal ivaretas og videreutvikles med samling i skogene på Østlandet,
nærmere bestemt ved Randsfjordens bredder. Les mer om tiltaket på fellesturer.
Ellers ryktes det at Jon Stead er klar for våre (ta bildet under som en bekreftelse). Det samme skal Kelvin Davies være. Så nå gjenstår det
å se om det blir Poom eller Myhre som får fortsette i klubben.

10.juni
Spiller nr.2 på plass. Nyron Nosworthy har spilt i Gillingham og 24 åringen kommer på fri overgang.
født: Brixton, 11.10.80
Posisjon: Right-back.
høyde: 6ft
Seniorkamper: 161
mål: 6
Han skal ta opp kampen med Steve Wright om høyreback plassen.

Nå gjenstår det 6 signeringer om en skal tolke Mick McCarthy bokstavelig og Jon Stead ser ut til å bli neste.


6.juni
Skal vi få Peter Reid tilstander – en haug med topp-keepre ? Roy Carroll er linket og vil i så fall komme
gratis. Videre er Siena keeper Marco Fortin linket. Han får ikke ny kontrakt i klubben Tore A. Flo har spilt
i og er observert i England og knyttet til oss. Jon Stead skal ha vært i Sunderland i helgen så ryktene
går om en umiddelbar overgangsklarering mens Wolves har takket nei for andre gang til et økt Miller
bud.
Tomasz Kuszczak, keeper fra WBA og internasjonal for Polen og Marcio Amorouso, spiss fra Malaga er linket.


5.juni
Francis Jeffers kan være på vei. Etter at Mick McCarthy har fått nei både i Watford og Wolverhampton prøver
han seg nå hos Charlton hvor den tidligere Everton og Arsenalspilleren må rekne med færre muligheter til spill
når Darren Bent er innkjøpt.

3.juni
Det er enda lenge til oppkjøringen til seriespill starter og det er derfor ikke den store overgangsaktiviteten for
noen lag. Men ryktene kommer og går og ut fra de bud som er inngitt kan det se ut for at våre forsterkninger
vil hete: Kenny Miller, Wolves (nytt og forbedret tilbud er gitt)- Heidur Helguson, Watford – Jon Stead,
Blackburn og Tommy Miller,Ipswich.Darren Carter,Birmingham kan komme på lån samtidig som det kommer
en som kan dekke høyre back posisjonen.
Her er spillere fra både Gillingham og Leeds linket.
Daryl Murphy er ankommet og signert, men vil nok ikke være den heteste for en plass på startingen.
Ellers vil klubben registrere seg på nytt på børsen etter at den ble tatt av for noen tid siden da alt så ut til å gå galt.

1.juni
Da kan vi stryke Darren Bent fra listen over potensielle nykommere da han har signert for Charlton. Men Jason
Euell kan være aktuell. Den 28 år gamle angriperen har interessert Mick McCarthy før. Noen rykter linker oss
til Ian Harte som rykket ned med spanske Levante mens et bud på Wolvesangriperen Kenny Miller er avslått.
Chris Sutton fra Celtic nevnes også som mulig nykommer. Vi venter og ser mens Shaun Thornton får kjeft av
sin internasjonale trener for å prioritere festing framfor U21 landslagsspill.


31.mai
Ryktene sier at Poom forsvinner til Fulham mens Kelvin Davies fra Ipswich forhandler om sin personlige 
kontrakt med klubben. Det samme gjør Jon Stead etter at Blackburn har akseptert et bud på rundt £ 1 million.
Steve Watson som er fra nordøst England og kan gå på fri overgang fra Everton sies også å være aktuell.
En spiller med fortid i Newcastle kan imidlertid bli et hett tema blant supporterne.
Av alle ting skal hans frisør fra tiden i nord øst gå god for ham !
29. mai
Nye rykter denne helgen knytter oss til Lee Clark ! Det spørs om det medfører riktighet ut fra måten informasjonen
er gitt.Også Heidur Helguson fra Watford sies å være interessant for oss mens Chris Kingsberry har gått
til Linfield i Nord Irland.

26. mai
Daryl Murphy har signert for oss. Den irske 22 åringen med 21 mål for Waterford på samvittigheten er først
klar 1. juni, men avtalen er signert.

25. mai
Ny spiller fra Ipswich som linkes til våre. Denne gang er det Darren Bent.Dette skjer mens Kevin Kyle har fått
melding om at han trenger ny operasjon på hoften sin og at Gary Breen har måttet melde forfall til
en irsk landskamp grunnet skade.Leeds forsvarer Frazer Richardson.blir verdsatt til mer enn de £250,000 som vi har budt for ham og kommer foreløpig ikke til oss.

24.mai
Tommy Miller er Bosman spiller og kan være på vei til sitt åndelige hjem- SOL.Ipswichspilleren er selvbekjent
Mackem og ville gått fra Ipswich om han fikk sjansen hos våre.
Klubbens damelag rykket opp i øverste divisjon i England, men klubben har nå kuttet alle bånd til denne satsingen.
Klubben er ellers linket til to skotske spillere.

23. mai
Tilbake i hverdagen ? Nå er det ikke Koller som gjelder, men Eddie Lewis (kantspiller på Preston og det
amerikanske landslaget på 31 år), Shefki Kuqi (28 år og med 22 mål for Ipswich på samvittigheten denne sesongen)
Det blir liksom ikke det samme og i allefall ikke når ryktet om at Myhre skal erstattes av Southamptons reservekeeper
Paul Smith.
29 år gamle John Aloisi,australieren som spilte og gjorde seg kjent i Portsmouth og Coventry før han
dro til den iberiske halvøy og spill for Osasuna, sies å interessere både oss og Blackburn.
Han har 7 mål på 6 hele kamper.I tillegg har han gjort innhopp eller avsluttet før tiden i 24 kamper til i den
spanske ligaen.

20. mai
Jan Koller og Steve Sidwell linkes til våre.£ 2,5 millioner vil holde for midtbanemaestroen fra Reading med fortid
i Arsenal mens den store og sterke tsjekkiske spissen  vil ikke koste mer enn £ 1,5 million. Begge er spillere som
vil kunne gå rett inn på laget og styrke dette vesentlig.Både på kort og lang sikt vil disse kunne bidra å sørge for
at Sunderland vil hevde seg i Premier League.
Skal vi få dette til så er dette spillere uten nykker som vil bidra for laget !

Michael Ingham har landet avtale med Wrexham.Han hadde også tilbud fra Grimsby.
Michael Bridges ønsker å fortsette i Sunderland og med det å vise at manageren tar feil ! Dette er et positivt signal
og jeg tror spilleren har en høy stjerne blant supporterne !
Kevin Kyle prøver seg på en fransk åpning og sjekk av sin problematiske hofte.Koller og Kyle på topp vil
skremme vettet av de fleste midtstoppere !

18.mai
Mick McCarthy ble kåret til årets manager i the Coca Cola Championship.Videre linkes vi til Southamptons
reservemålvakt Paul Smith mens et ungt nord irsk talent, Robert Weir har signert for våre. Spilleren er
16 år og beteknes som et stort talent. Han plasseres først  på akademiet, men det ventes mye av midtbanespilleren
som allerede har fått debutere i seniorsammenheng på den grønne øyen.

16.mai
Tøffe tider for trofaste tjenere. Denne gangen er det Michael Bridges som har fått meldingen om at han er 
overskuddsmateriale og kan forlate klubben han startet hos på fri overgang.
Så er spørsmålet: Whos next out ?
12.mai
Ryktene om hvem som kommer og hvem som går, kommer tettere enn hagl.Vi vil i begynnelsen av juni summere opp
rykteflommen og samtidig sammenlikne med hva som virkelig har skjedd.
Et spenningspunkt er hvor mye penger som settes av til nye spillere og hvor mye som går til nedbetaling av gjeld.
Uansett så virker det som om at de som uttaler seg på nettsidene har tro på at manageren greier å finne de spillerne som
skal til for å få det til å gå bra i Premier League……………….

9.mai
Sean Thornton og Mike Lynch er blitt plassert på transferlisten mens Jeff Whitley har fått fri overgang der han
måtte ønske å gå. Flere kan komme til å forsvinne og både Healy, Piper og Myhre nevnes i den sammenheng.
Ville tilstander på SSOL under feiringen av opprykk og seier i Coca Cola
Championship.

8.mai
Sunderland 1 Stoke 0 (0-0)
Sunderland Stadium of Light
Scorer: Robinson (55m)
tilskuere: 47,350
Sunderland: Alnwick, Wright, Breen (sub 81, N Collins), Caldwell, McCartney, Lawrence, Robinson, Whitehead, Arca, Stewart (sub 83, Welsh), Arca,Stewart, Brown (sub 71, Elliott). Subs: Carson,  Deane.
Det ble en lite spennende kamp med Stoke i forsvarsmodus.På tribunene gikk den meksikanske bølgen rundt og badeballer ble
løftet opp i luften ett sett.
Stor stemning for derfor ble alt stort !


7.mai
Dagen før den store festdagen ryktes det at flere spillere kan være på vei ut porten.Thomas Myhre nevnes sammen med Sean
Thornton. Førstnevnte har vel fortjent ny kontrakt mens sistnevnte ryktes det at en skal forsøke å selge.

6.mai
Tid for avstemninger og spillernes spiller ble Dean Whitehead mens supporterne stemte fram George McCartney
som årets spiller med Steven Elliott som årets unge spiller.
Fotballens nådeløse ansikt har også kommet fram i og med at Marcus Stewart ikke vil bli gitt noen ny kontrakt for kommende 
sesong. 17 mål, 32 år, for høy lønn, ikke garantert noen plass i startingen. Kort fortalt ønskes han lykke til kommende sesong.
Og det blir ikke i Sunderland.

3. mai
The silly season har begynt og med den rykter om hvem som blir og hvem som kommer.Men først blir det fest på
SSOL med fullt hus.Utsolgt.
Her er et bilde fra det høye nord,fra Harstad hvor medlem Lyder feirer med sønnen (på tide å få han innmeldt kanskje ?)

30.april
Det var stor stemning på Upton Park og det rapporteres om like stor stemning fra puber i Bergen, Stavanger og Oslo etter
at seieren i The Coca Cola Championship var klar med seieren 2-1 mot West Ham.

29.april
West Ham 1 Sunderland 2 (1-0)
Upton Park
Scorere: West Ham – Harewood (43m); Sunderland – Arca (51m), Elliott (86m)
tilskuere: 33,482
Sunderland: Alnwick, Wright, McCartney, Breen (sub 74, D Collins), Caldwell, Lawrence, Arca, Robinson, Whitehead, Stewart (sub 75, Elliott), Brown (sub 89, Deane). Subs: Carson, Welsh.
Vi rykker opp som vinnere av Coca Cola serien etter  seier mot West Ham i en kamp som levde fra start til slutt og med våre som vinnere.Fortjent ? Vi spilte med mer flyt, vi spilte bedre fotball langs bakken mens hjemmelaget stresset.
Kampen fikk en merkelig vending mot slutten av 2. omgang da banens beste spiller, Etherington fra West Ham, uforståelig ble byttet ut etter å ha herjet med høyresiden av vårt forsvar og spilt inn ledermålet til Harewood.
Fortjent, ja for vi hadde vel større sjanser enn West Ham selv om det var likelig fordelt med sjanser kampen under ett.
Og aller best- det var laget som vant !

27.april
Det svir å rykke opp. Grunnet avtaler om det mottar nå Oxford, Mansfield, Portsmouth og Manchester City ekstra 
kroner iforbindelse med overgangene til Whitehead, Lawrence,Robinson og Elliott.
Men også Bob Murray må ut med penger. Han har lagt  £ 1 million på bordet til spillergruppen ved opprykk og de som
har spilt mest får mest.Rundt kr.20.000,- blir det per kamp deltatt på og med rundt 40 kamper på både Arca,Breen,Caldwell osv. blir det nær 1 million kr. på de med flest kamper.
Her er mannen med spanderbuksene
Bridges kan glede seg over flere ting. Nylig scoret han seiersmålet for reservene mot Newcastle og har sørget for at reservene er på god vei til fornyet kontrakt.Ved seier i Championship vil han også være med å vinne den nest øverste divisjonen for tredje gang
for Sunderland.
Bridges har seiersgliset klart !

23.april

Tilskuerne feirer opprykk
Sunderland 2 Leicester 1 (1-1)
Sunderland Stadium of Light
Scorere: Sunderland – Stewart (23m), Caldwell (60m); Leicester – Maybury (5m)
tilskuere: 34,815
Sunderland: Alnwick, Wright, Arca, Breen, Caldwell, Lawrence, Welsh (sub 71, D Collins), Whitehead, Robinson, Stewart (sub 81, Elliott), Brown (sub 77, Deane). Subs: Ingham, Thornton.
Så er vi tilbake i The Premier League etter to sesonger i divisjonen under.Dette skjer etter en solid sluttspurt som har sakte men sikkert har lagt Ipswich og Wigan bak oss. Alle tre lagene har to kamper igjen og det skulle ikke forundre om Ipswich passerer et Wiganlag som innledningsvis  i sesongen vant alt. Nå står Preston og Wigan på motsatt side og begge lagene må ha poeng for å beholde playoff plassene.
Selve kampen ble av det nervøse slaget og Leicester viste seg som det en kunne forvente av de. Stor innsats med muligheter for flere scoringer.Men tilslutt kunne våre feire opprykk etter en fortjent seier.


22. april
Denne helgen skjer det ! 
Nå sikrer vi oss opprykk.
La oss håpe på ekstatisk feiring på SSOL for Leicester skulle være en overkommelig oppgave.
Ipswich har Leeds borte og møter et hjemmelag som ikke har råd til å la Seth Johnson spille. I såfall må klubben
ut med £ 250.000 til Derby som en del av overgangsavtalen.
Litt dumt for oss for med hjemmeseire i disse kampene så ville vi vært oppe. Også med seier til våre og uavgjort
i Leeds vil våre være opprykksklare.Laget fra East Anglia har vært svake borte mens Leeds har vært ustabile.
Vi krysser fingrene.
Wigan møter QPR som ikke har noe å spille for.Det blir nok hjemmeseier her, men gjengen fra London har overrasket før
og faktisk ikke tapt borte mot våre og Ipswich.
Det ryktes at Thomas Myhre er klar til lørdag og at Elliott vil bli foretrukket framfor Brown framme.
Dabizas er ute med suspensjon for våre motstandere som har en av divisjonens beste bortestatistikker.-12 uavgjorte kamper
er det blitt på the Foxes.

17.april
Statue for Robinson 1-2 til våre over Ipswich
Ipswich 2 Sunderland 2 (0-0)
Portman Road
Scorere: Ipswich – Naylor (66m), Bent (89m); Sunderland – Elliott (71m), Robinson (83m)
tilskuere: 29,230
Sunderland: Ingham, Wright, Breen, Caldwell, McCartney, Lawrence (sub 75, Thornton), Robinson, Whitehead, Arca, Stewart (sub 68, Elliott), Brown (sub 68, Deane). Subs: Alnwick, D Collins.
Inntrykket en satt igjen med etter kampen var ikke et poeng vunnet, men to poeng tapt. Våre spilte en meget god kamp og skapte sjanser på løpende bånd mens hjemmelaget hadde store problemer med å få til noe som helst.Treverk, stenger, en god keeper og litt uvørne avslutninger sørget for at vi ikke hadde noe å vise fram- den store overlegenheten til tross.Til og med straffe greidde vi ikke å score på. Det er vel første straffemissen til Stewart fra krittmerket. Hjemmelaget scorer så på et corner der dommer like gjerne kunne blåst for angrep på keeper.
Mick McCarthy gjorde så et genialt bytte. Inn med kongen over alle konger- Brian Deane – og Elliott og vips hadde vi noe å vise til.Brian Deane  var nest sist på begge våre scoringer og bidro sterkt til at mye av spenningen om opprykk nå har beveget seg over på et akademisk plan. Også Thornton fikk komme innpå og hadde smarte frispark som kunne resultert i flere mål.
Mick McCarthy må imidlertid lære Whitehead avslutninger. Både mot Wigan, Reading og Ipswich var han aleine med keeper uten å score.
Dette sørget Ipswich for å utnytte og scoret en grei utlikning helt på tampen av kampen.


15.april
Dagen før Ipswich ryktes det at Thornton og Whitley er falt i unåde etter at det er blitt oppdaget at de hadde seg en skikkelig våt
aften dagen før Coventrykampen.Det begynner å bli litt mye på disse glade laksene etter hvert………….
Neil Taggert fikk tidligere i år ikke fornyet kontrakt med våre. Den nordirske under 21 spissen har funnet et originalt valg for å fortsette karrieren. Neste stopp blir Perth i Australia der han skal spille for det lokale laget  (Perth Glory) som rykket opp i toppserien der.
Sunderland manager Mick McCarthy var i Dublin i går kveld for å se på en mulig signatur til sommeren.Det gjelder Daryl Murphy som spiller på Waterford United.
Den irske under 21 angriperen følges av flere engelske klubber og McCarthy bestemte seg for å besøke Dublin for personlig å sjekke ut angriperen før et eventuelt bud kommer.
Ipswich Town følger spilleren også som nylig skrev under en ny to års avtale med klubben sin.
I og med usikkerheten på keeperplassen , reiser våre med tre keepre til Ipswich.
Marcus Stewart var det litt støy rundt sist sommer der han var linket til hjembyen Bristol og til City. Nå innrømmer han at han er
usikker på om han har det som skal til for å gå på en ny sesong i Premier League.Det viktigste for oss er imidlertid at han lover å få oss opp der vi hører hjemme.
En annen kuriositet er Ipswichspiller Tommy Miller. En skulle tro at det var arbeidsgiveren som lå hans hjerte nærmest, men
den gang ei. Han klubb er Sunderland through and through, tvers gjennom Mackem og tror på våre i søndagens kamp. Med oppvekst i nord øst (Sunderland dominerte Easington rett sør for Sunderland) og tidligere spill for Hartlepool skulle det ellers bare mangle……

14. april
Keeperkrise ? Selv om Myhre er skadet og ikke har trent så har han lovet å bli klar til søndag. Verre med Poom som definitivt er ute.
Nå er også Ingham skadet.Det skjedde under et nødstopp med bussen tilbake fra reservelagskampen mot Bolton at han fikk en strekk i nakken. Heller ikke Alnwick er klar til helgen da han er blitt innvilget fri for å delta på en familiesammenkomst. Da er eneste oppegående keeper Scott Carson og han står da også i mål for reservene i kveld.
Duellen mellom Shefki Kuqi og Steve Caldwell kan være avgjørende for utfallet når vi møter Ipswich søndag.
Steve lover å være klar og riktig utstyrt…………..

13. april
Kampoppsettet i supportercupen er klar. Det er lørdag 28.mai som gjelder.For videre informasjon, se supportercuper.

12.april
Det ble ikke bare reservelagets seier borte mot Bolton som gledet i går.Wolverhampton slo til med seier mot Ipswich og sørget for fortsatt ledelse for våre med 5 poeng.
Kevin Kyle skal kanskje opereres igjen i hoftekulen, men mot Bolton slo han til med tre mål og med det 8 på to kamper. Ikke gale og nå vil tilhengerne ha ham på benken i de neste seriekampene for førstelaget.
Ellers ser det ut til at det ikke bare er forbundet med positivitet å spille på høyrekanten for våre. Oster fikk føle lovens lange arm og nå viser det seg at hans etterfølger Liam Lawrence også han to ganger har hatt med politiet å gjøre.Først ved å kjøre for fort i julen og nå sist for å ha oppført seg upassende langfredag i Mansfield med derpå følgende bot.Under finner dere en gjeng som ikke var i kontakt med politiet, bare koste seg på Loftus Road i kampen mot QPR.
Bak fra venstre Morten, The Lad, Torstein the Trønder med frue, Azar, Kevin Ball.
Jashin,Rageb, Boye.
Eivind (en snill gutt), son of Jashin, Max redbull og nok en ladde lad venn , denne gang Johannes.

Og bakerst en farget laddeklut før Boyes mesterverk med bokstaver

10. april
Sugar babe Matt Piper
Dagen der på stemning ? Vel vi er fremdeles 5 poeng foran Wigan, avstanden er altså like stor som før Wigan kampen og nå har vi bare fire kamper igjen.
Thomas Myhre sier han er klar kommende helg for skaden som tvang ham til å overlate keeperplassen til Ingham i pausen.
Enda bedre så er Piper på gang etter at han har fått en sukkerinjeksjon i sitt trøblete kne. Ipswich spiller sin kamp i morgen og det er lite trolig at Wolverhampton taper med den statistikken de har.
Så dette går veien.

9. april
Sunderland 1 – Reading 2 (0-0)
SSOL
Scorer: Arca (53m)
tilskuere: 34,237
Sunderland: Myhre (sub Ingham 46), Wright, McCartney , Breen, Caldwell, Lawrence (sub Whitley), Whitehead, Robinson, Arca, Stewart , Brown.(sub , Deane) Subs: Collins D.
En god 1. omgang fra våre ble spolert av en meget god keeper hos Reading. Tre ganger aleine med keeper og 0 mål. Dessuten flere andre store sjanser.Kampen snudde på mange måter med Arcas mål tidlig i 2. omgang. Våre motstandere kom høyere på banen og ville være med å lage kamp. En ukontrollert ball inn i feltet vårt endte i mål og plutselig bestemte Whitley seg for å leke idiot ved å felle en spiller som var kommet gjennom. Straffe og mål. Selv etter dette hadde både Arca,Whitehead og Stewart store sjanser for å gi oss noe. Men den gang ei.

8. april
Blir det seier nr. 9 på rad ? Reading har 9 tap på reisene sine, men har viktige poeng å sloss om i forhold play off plass. Fem lag kjemper om de tre siste plassene og her ligger kanskje ikke Reading best plassert selv om de har flere poeng enn både West Ham og Sheffield U. Steve Sidwell  er et hett navn hos våre motstandere og andre kjente er Les Ferdinand, Glen Little og Dave Kitson. Alle spillere som kan lage problemer for våre om de får det til offensivt.
Det blir nok ikke noe gjensyn med Shaun Thornton som skadet seg i en reservelagskamp der Kevin Kyle sto for 5 av syv mål for oss i en 7-5 seier.
Spennende kamp i morgen som overføres på tv.


5.april
Wigan 0 Sunderland 1 (0-1)
JJB Stadium
Scorer: Stewart (3m)
tilskuere: 20,745
Sunderland: Myhre, Wright, McCartney (sub 73, D Collins), Breen, Caldwell, Lawrence, Whitehead, Robinson, Arca, Stewart (sub 82, Elliott), Brown. Subs: Alnwick, Thornton, Deane.
Ny motstander, nytt lag. Fra QPR kampen ble det gjort flere endringer både på banen og på benken.Og kampen den startet forrykende med vårt midtstopperpar fraværende og en kjempesjanse til Wigan som ble avverget først av McCartney og deretter med en flott redning av den norske landslagskeeper. På direkten går deretter vi opp og lager kampens eneste mål etter glimrende spill av både Lawrence og Stewart. Nølingen fra 1.omgang på Loftus Road var borte og selv om Wigan prøvde og fikk ballen til å gå fort, mistet de etterhvert troen på at de skulle kunne greie å få mål. Mens våre skapte den ene sjansen etter den andre og sto for mye godt spill i alle lagdeler.Dette var stort, bare stort.

2.april
QPR 1 Sunderland 3 (1-0)
Loftus Road
Scorere: QPR – Shittu (22m); Sunderland – Welsh (46m), Brown (63m), Arca (75m)
tilskuere: 18,198
Sunderland: Myhre, Wright, Arca, Breen, Caldwell, Whitehead, Welsh (sub 58, D Collins), Robinson, Whitley (sub 42, Brown), Stewart (sub 77, Thornton). Elliott. Subs: Alnwick, Bridges.
Dette ble en kamp med som snudde med et innbytte etter 42 minutter. Vi skal ikke skryte for mye av Chris Brown, men med ham på banen ble forsvaret til QPR så pass mye bundet opp at Stewart fikk dominere hele kampen.Og med managerens tordentale i pausen kom de andre etter og det ble etter hvert vår vinnerinnstilling som tippet kampen i vår favør. For hjemmelaget var langt fra dårlige, men hadde ingenting å stille opp mot våres innstilling i 2. omgang.

31.mars
Brian Deane klar for kamp

Vil Boyes flagg hjelpe våre til borteseier ?
Guttarna på lektarna skal bidra med sitt for å skape stemning.
QPR har gjort det bra i det siste og styrket laget med en spiller fra Arsenal(Dominic Shimmin). Ingen kjent størrelse, men han ville ikke kommet om det ikke var behov for ham. QPR har kort vei opp til kvalifiseringsplass og ser ut til å ha funnet tilbake til formen som imponerte mange innledningsvis.Rowland og Gallen får hjelp av en gammel luring og toppscorer i skikkelse av Paul Furlong.
Mens våre har skadeproblemer og George McCartney i allefall er ute med skade. Også Breen har slitt og det skal bli spennende å se om Myhre har fått noen ettervirkninger etter den tildels grisete behandlingen var utsatt for.
Gledelig er det at Arca er med igjen og da kan han spille på sin foretrukne plass mens enten Thornton eller Welsh vil spille på venstrekanten. Brian Deane vil nok starte på benken.
Uansett utfall før i London (for det meste tap) så er våre på hugget, noe som ble understreket av at vår manager faktisk ble kåret til månedens manager for mars.
Derfor uavgjort 2-2, eller hva sier dere ?


28.mars
Reiseklare nordmenn til London og Wigan med flagget til topps
Christian Idsøe har tilbrakt påsken med nål og tråd og fiffet opp det norske flagg med noen bokstaver.
Viva Sunderland !

27.mars
En interessant påske med overraskende overganger: 
Sunderland har signert Brian Deane fra Leeds.Yorkshire-født og tidligere  England internasjonal skal spille for oss til sesongen er over.Det er ikke noen overgangssum forbundet med spill for oss.
For Sunderland supportere har det ikke vært forbundet med fornøyelse å møte Brian Deane i de klubbene han har spilt for mot våre.Sist var det han som ødela for oss da vi tapte mot Leeds på SSOL med sine to mål.
Spilleren har holdt på i 20 år og på den tiden scoret 230 mål i serie og cup.Han har totalt spilt 745 kamper og på sin vandring kostet £8.58millioner i transferkostnader.37 åringen startet hos Doncaster Rovers i 1985 og etter 3 år på Belle Vue Ground signerte han for Sheffield United for £30,000 i 1988 .Deretter gikk turen til hjembyen og Leeds United for £2.9m i 1993. Tilbake i Sheffield U for £1.5m i 1997 før turen gikk til Benfica for £1m i 1998.Deretter ble det Middlesbrough for £3m  i 1998.Etter 3 år på Teeside ble det Leicester City for £150,000 i 2001. Forrige sesong var han i West Ham United og siden i sommer har han vært i Leeds . Han kan skryte av  3 England caps mens han spilte for Sheffield United i1992.
Ellers er Richie Ryan gått på utlån til Scunthorpe mens Tomas Butler nå skal prøve seg i Hartlepool.Richie Ryan vil ikke få fornyet kontrakt med våre etter denne sesongen så vi ønsker ham lykke til.
Crewes Steve Jones er linket til oss.Den 28 år gamle angriperen har et år igjen av avtalen med Crewe, men nå som nedrykk truer kan det bli aktuelt å skifte beite til sommeren for klubbens toppscorer (11 mål).

19.mars    Sunderland  5  Coventry 1   (0-0)
SSOL
tilskuere 29 424
scorere  Brown 77.min.
Sunderland: Myhre
Wright Breen  Caldwell McCartney
Lawrence (subThornton) Whitley (sub. Brown) Robinson Arca (sub.Welsh)
Stewart  Elliott
Subs: Ingham, D.Collins
Etter en svak 1.omgang av våre, ble 2.omgang et stormløp mot Bennett i Coventry målet.Med 13 minutter igjen scoret Chris Brown etter tidligere å ha vært aleine med keeper og skutt på innsiden av stolpen.Mot slutten prøvde bortelaget alt for å få med seg et poeng, men de lyktes ikke.Seier og aleine på toppen ettersom verken Wigan eller Ipswich vant.


17.mars
Reservelagskamp i går mot Manchester United og David Bellion.Det gikk ikke bra, hele 0-4 og nå lukter det nedrykk.Laget som spilte i Durham var:
1.Poom-spilte svakt og var skyldig i to av målene
2 – sean taylor -byttet ut i andre omgang
3 – dan smith
4 – danny collins-greidde seg bra
5 – neill collins-d.s.
6 – richie ryan-er på vei ut,spillet bar preg av det
7 – andy welsh-ble brukt på høyrekanten og fikk det ikke til.
8 – grant leadbitter
9 – chris brown-jobbe,jobbe,slite,slite og ikke mer.
10 – ian graham -byttet ut i 2.omgang (er toppscorer på Academy of Light)
11 – billy dennehy
Som det går fram var flere helt ubeskrevne blad med (ian graham ,dan smith,  sean taylor ).
Litt rart at den amerikanske tilveksten Stuart Holden ikke spilte.Ryktet vil ha det til at han ar blitt utsatt for gatevold.Enda rarere at Michael Bridges ikke var med, men det ryktes at han har fått en strekk i lårmuskulaturen.
På den positive siden fortelles det at Kevin Kyle vil prøve seg på tirsdag i reservelagskampen borte mot Nottingham F.
16.mars
Neill Collins har fått første innkalling til Skottlands Under 21s tropp. Collins har gjort 13 kamper for Sunderland siden sin overgang fra skotske  Dumbarton i august og er blitt belønnet av Rainer Bonhof for å bli med mot  Italias U21. Collins er den tiende Sunderland spiller som er blitt innkalt til landslagsspill. De andre er Gary Breen, Stephen Elliott (Irland), Carl Robinson, Danny Collins (Wales), Jeff Whitley, George McCartney ( N. Irland), Mart Poom ( Estland), Thomas Myhre ( Norge) and Sean Thornton (Irlands U21).
Waterford United angriper Daryl Murphy har kommet på prøvespill.Han har scoret 22 mål for klubben sin og har tidligere vært en del av Lutons spillergruppe.
Chris Kingsberry er på utkikk etter ny klubb. Han har hos oss for det meste spilt på reservelag og juniorlag. Nå er han på prøvespill hos Notts County. Ellers skal Mart Poom gjøre comeback i kveld mot reservene til Manchester United.
Skadesituasjonen begynner å lysne med bare Healy,Lynch og Piper helt ute.


15.mars  Sunderland  5  Plymouth 1   (3-0)
SSOL
tilskuere 25 258
scorere  Whitehead 32.min.-Arca 40.min-Stewart (str.) 45.min.-Caldwell 75.min.-Thornton 90.min.
Sunderland: Myhre
Wright Breen Caldwell McCartney
Whitehead (sub.Thornton )Whitley (sub.Lawrence) Robinson Arca
Stewart (sub  Brown) Elliott
Subs: Ingham, Bridges
Kampen markerer 2 år med Mick McCarthy som manager. For på samme dato for 2 år siden gjennomførte han sin første kamp som manager for oss.Det ble tap da, seier nå.Plymouth prøvde, men hadde ikke en sjanse og kampen eksploderte på slutten av 1.omgang da våre scoret 3 på 13 minutter.2.omgang ble et antiklimaks for våre selv om det aldri var noen tvil om hvem som var best.Bortelaget prøvde og prøvde uten at det hjalp. Våre var klart bedre med en fantastisk effektivitet.-alle skudd gikk inn !


12.mars Crewe  0 Sunderland 1 (0-0)
Alexandra Stadium
tilskuere 7.949
scorere Elliott 58. min.
Sunderland:Myhre
Wright Breen Caldwell McCartney
Whitehead Whitley Robinson Thornton
Bridges Stewart
Subs; Lawrence, Ingham, Elliott, Brown, Arca
Hjemmelaget slet med mange skader og dette viste seg tydelig på kvaliteten på spillet deres.1.omgang ble målløs etter vanlig Sunderlandoppskrift med å hindre motstanderen fra å spille.2.omgang endret retning da Elliott og Arca kom inn og sammen sørget for mål umiddelbart.Ingen stor forestilling, men tre viktige poeng.
11.mars

West Ham kampen er flyttet til fredag den 29. april og vil bli vist på tv.Mange tv kamper i april altså.
Ellers nevnes det fra våre motstandere at spillerne herjes av en infeksjon som har satt mange ut.Hos våre er det annerledes med spillere tilbake både fra suspensjon og skade. Arca,Wright og Elliott er alle klare.Om de får spille er en annen sak.
8.mars

Tidligere West Ham spiller McAnuff sies å være et handlemål for  Mick McCarthy.En glimrende spiller selv om han sliter med resten av laget i Cardiff for tiden. Også gamle Tony Vidmar i samme klubb sies å interessere oss. Det nærmer seg overgangsstopp så rykter vil oppstå. I mellomtiden får vi glede oss til å besøke Crewe vel vitende om at laget ikke har vunnet på 11 kamper.Sist seier kom mot Leeds 1. januar.Dean Whitehead har utvidet kontrakten med oss til 2008.Han har mestret overgangen fra Oxford på en glimrende måte.

4.mars
Burnley 0 Sunderland 2 (0-1)
Turf Moor
Scorere: Lawrence (26m), Stewart (89m)
tilskuere: 12,103
Sunderland: Myhre, Whitehead, McCartney, Caldwell, Breen, Lawrence, Thornton (sub 71, Welsh), Whitley, Robinson, Stewart, Bridges (sub 85, Brown). Subs: Alnwick, N Collins, D Collins.
Et hjemmelag tydelig preget av kjøret med både serie og cup var nesten ikke synlig i 1. omgang.Selv om Steve Cotterill fikk mer fart i Burnleyskinkene etter pause, var det vanskelig å se hvordan Burnley skulle greie å score to mål i  andre omgang.Våre var mer opptatt av å spille ut enn å stresse for en storseier.Betydningen av Whitley og Robinson kom fram både på godt og ondt i løpet av kampen.-På godt på måten de stoppet midtbanen til motstanderne.-På galt de gangene de ikke greidde det de skulle- å beskytte forsvaret vårt. Så lite hadde Thomas Myhre å gjøre at han slipper å måtte reingjøre handskene sine.
Top of the league og måtte Kuqi være skadet både lenge og vel !
10 kamper igjen. Og Bignose var fornøyd !!!!!!

2.mars
Burnley og manager Cotterill har en av de minste spillergruppene i League Championship.Mot våre vil han måtte klare seg uten Micah Hyde, John McGreal og Frank Sinclair i tillegg til John Oster.Sistnevnte som en del av avtalen ved frigivelsen av spilleren til Burnley.
Men våre motstandere fredag er ikke til å kimse av da de holdt Blackburn til uavgjort til 5 minutter gjensto.Hele 7000 Clarets fans hadde tatt turen til Blackburn !
Stephen Elliott og Carl Robinson er skadet og førstnevnte er mest tvilsom til fredagens kamp.Han sto over gårsdagens trening med en strekkskade mens det for Carl sin del er nesen som volder besvær.Arca blir ikke klar grunnet hofteskaden.
En spiller ut er Jonjo Dickman som går til Darlington på permanent basis.
En annen overraskelse er listen over de beste spillerne utenfor the Premiership:At den inneholder kun Arca av våre blant de ti beste og at også Ipswich kun har fått en spiller med blant de samme mens Wigan har hele 4 spillere med.
Går man lenger ned på listen som totalt inneholder 50 navn er det kun Steven Elliott som er med der blant våre.Ingen Myhre……….

26.februar
Sunderland 2 Cardiff 1 (2-0)
SSOL
scorere:Breen (4.min.),Stewart (43.min)
tilskuere:32.788
Sunderland:Thomas Myhre, Mark Lynch (sub.Liam Lawrence 37.min), Stephen Caldwell, Gary Breen, George McCartney, Dean Whitehead, Carl Robinson, Jeff Whitley, Andrew Welsh (sub.Danny Collins 90.min.), Marcus Stewart, Stephen Elliott (sub. Chris Brown 90 min.)
Subs Ben Alnwick,Michael Bridges
Et tidlig mål av Breen åpnet kampen slik at publikum slapp se bortelaget ligge lavt.Lynch som hadde håpet på en lengre periode i laget, gikk ut med skade på høyre kne ute av ledd etter 37. minutter. Stewart gjorde oss sikre på seier med 2-0 scoringen rett før pause etter en god omgang for hjemmelaget.2.omgang fortsatte med våre på cruisekontroll, men 3-0 målet kom aldri. Rett før slutt scorer så bortelaget på noe som alle mente var offside.Men seier er seier på en dag da både Ipswich og Wigan tapte.
Vi er på direkte opprykksplass.


22.februar

Sunderland 4  Rotherham 1 (2-0)
SSOL
scorere: Whitehead (13.min) Thornton (36.min,73 min) Breen (49.min)
tilskuere:22.267
Sunderland: Myhre, Wright (sub 74, Bridges), McCartney, Breen, Caldwell, Whitehead , Arca(sub 33, Thornton) , Robinson, Whitley , Stewart, Elliott(sub 46, Brown) . Subs: Alnwick, D Collins.
Det ble nesten Watford en gang til.Solid ledelse som ble redusert på slutten, men denne gang bare med ett mål.Det ble Thorntons kamp for med to vakre mål på frispark er det bare synd at han ikke får spille neste kamp.Allerede på lørdag blir et hjemmekamp igjen mot  Cardiff som sliter i bunnen.
Ellers er det klart at Sunderlands sommertur går til Canada og Vancouver samt til Seattle og Portland på USAs vestkyst.

21.februar
Litt rar nyhet, men det hevdes at den amerikanske midtbanespilleren Stuart Holden fra Clemson University har signert for våre, ifølge rapporter fra Texas20 åringen har erfaring fra landslagsfotball på U 20 nivå.

19.februar
Brighton 2 Sunderland 1 (2-0)
Withdean Stadium
Scorers: Brighton – Carpenter (26m), McCammon (43m); Sunderland – Arca (80m)
tilskuere: 6,647
Sunderland: Myhre, Wright, McCartney, Breen, Caldwell, Whitehead (sub 46, Thornton), Arca, Robinson, Whitley (sub 46, Brown), Stewart, Elliott (sub 65, Bridges). Subs: Alnwick, D Collins.
Ingen lykke på sørkysten for våre. Første mål mot skyldes at ballen forandret retning og satt Myhre ut av spill. Det andre var rein sløvhet.
Sjansestatistikken viser 12-5 til våre og med stangskudd i tillegg. En kamp vi skulle ha vunnet.
Men vi har Rotherham og Cardiff hjemme denne uken så sjansene skulle være der for å utlikne forspranget som Wigan har fått.


18.februar

Jonjo Dickman og Richie Ryan har vært på prøvespill hos Darlington. De vil ikke få ny kontrakt med våre. Marcus Stewart må rekne med å få lønnskutt hvis det skal bli ny kontrakt neste sesong.
En gledelig nyhet er at Colin Healy kan være på plass i serieinnspurten.Han er bare uker fra matchfitnes.

16.februar
Craig Davies fra Oxford United er blitt vurdert av manager Mick. På nært hold lot han seg imponere av 19 åringen med bakgrunn fra Manchester City.
Om det er Elliott som har kommet med tipset på den storvokste spissen han spilte på lag med forrige sesong eller om det er Whitehead som har foreslått spilleren med amatørstatus, vites ikke.At han er interessant er hevet over tvil. 5 mål på 11 starter sier sitt. Ellers vurderer Brighton å låne inn keeper da den de har mellom stengene ikke har vært helt heldig med det han har foretatt seg.
Coventry Citys Stephen Hughes har interessert Mick M, men den hardt prøvede midlandsklubben har takket nei til henvendelsen på den frustrerte spilleren.Stephen Hughes er 28 år og midtbanespilleren har lang fartstid med Arsenal, Fulham, Everton,Watford og Charlton. Hans kontrakt går imidlertid ut til sommeren så kanskje da ?


14.februar
Noen som skal på Brighton – Sunderland ? I så fall er ITV interessert i kontakt. De skal lage en reportasje om kampen og ønsker å henge på deltakelse for en Scandinavian Mackem.
Noen som tar utfordringen ?
Vennligst kontakt oss på 90611328 eller sthaako@online.no snarest.

13.februar
Whitley er kanskje ikke alles favorittspiller og han ble i første omgang hentet inn som et ikke klart førstevalg på midtbanen.Mye har endret seg siden starten av forrige sesong eller rettere for to år siden og gradvis er hans innsats for laget blitt satt pris på av klubbens tilhengere. På mange måter er det omvendte utviklingen av det Kilbane opplevde.
Flere og flere setter pris på hans innsats og bidrag i kampene og det at han til nå denne sesongen har vært med i 26 av 32 kamper har gitt ham rett til en sesongs forlengelse på den eksisterende avtalen.

Ellers nærmer turen til Søndre Land seg fulltegning. Avtale om dato for kamp blir avtalt med våre helter fra de dype skoger.

12.februar
Sunderland 4 – Watford 2 (2-0)
SSOL
scorere: Stewart (17,32,49),Brown 73
tilskuere: 24 928
Sunderland (4-4-2): Myhre; Wright, Breen, Caldwell, McCartney; Whitehead, Whitley, Robinson, Arca; Stewart, Elliott.
Subs: Alnwick, Welsh, Thornton, Brown, D.Collins.
Myhre ble klar for kamp etter å ikke ha kunnet trene hele uken. Den norske landslagskeeperen fikk stå sin 20. kamp på rad for våre og uttalte seg sterkt rosende om manageren sin selv om han også kunne fortelle om den vanskelige tiden det hadde vært i klubben.
Det ble imidlertid Stewarts kamp.Med tre mål ble han klappet av banen da han gikk av og overlot plass og målkåtheten til Chris Brown.
En solid seier.


11.februar

Lincoln Citys 25 år gamle og høyt verdsatte forsvarsspiller Gareth McAuley
sies å interessere Sunderland. Tidligere var det en annen spiller på samme lag som var mål for overgangsrykter til oss, men nå er det altså den nord irske landslagsspilleren som Mick McCarthy interesserer seg for.
Også andre klubber er etter spilleren.
Spilleren kom i august fra Coleraine på andre siden av irskesjøen og det ble da betalt £10.000 for ham. Ved handel nå vil beløpet i allefall bli økt 25 ganger.
Ellers fylles laget som skal representere i de dype skoger. Eivind har siste opptelling på Belfrys 4.3. mens en liknende opptelling vil skje på Fotballpuben i Bergen. I Stavanger greier Boye å telle seg selv…..

10.februar
Det lyner og tordner i dette landet. Det er årsaken til at hjemmesiden noen dager ikke er blitt oppdatert.Men nå er vi klar og konsentrerer oss om nye utfordringer mot Watford allerede kommende lørdag.
Nytt medlemsblad er ute. Noen som ikke har mottatt ? Send melding til sthaako@online.no
Larnes 17 år gamle midtbanespiller Robbie Weir vil bli  Sunderlandspiller etter at han sa nei til en liknende overgang til Stoke City.
Chris Brown har startet forhandlingene om en ny avtale. Både spiller og klubb skal ha felles interesser av forlenget opphold på Wearside.
Kevin Kyle fikk ikke spille reservelagskampen mot Manchester City (0-0) da han fikk en reaksjon etter forrige reservelagskamp. Han skal derfor få mer trening før neste oppgjør.
Kanskje må Ben Alnwick  (bildet) stå i mål mot Watford uten at det å benytte en 18 åring skremmer manager Mick. Vi får håpe at Myhre er frisk.

29.januar
Everton  3 – Sunderland 0 (2-0)
Goodison Park
tilskuere: 33816
Aldri noen tvil om hvem som skulle vinne her.Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter 9 minutter og økte før pause.Da er det bare å konsentrere seg om direkte opprykk

25.januar
En oppsummering av uken er at Danny Collins debuterer i den walisiske landslagstroppen og har selskap av Robinson. Ingen Sunderlandspillere i den skotske troppen selv om Caldwell har broren sin med !
John Osters kontrakt med Sunderland er terminert og spilleren har kort og godt fått sparken.Burnley sies å være interessert.

22.januar
Sunderland 1 – Sheffield U 0 (0-0)
SSOL
scorer: Stewart
tilskuere: 27 995
Sunderland (4-4-2): Myhre; Wright, N. Collins, D. Collins, McCartney; Whitehead, Whitley, Robinson, Arca; Stewart, Elliott.
Subs: Alnwick, Welsh, Thornton, Brown, Lynch.
En viktig seier mot et av de andre play off plasserte lagene.Stewart sto for scoringen og flere kunne det ha blitt- begge veier.Men fortjent mot et lag og en manager som vet å gjøre det vanskelig for motstanderne.Denne gang gikk taktikken ut på å stoppe Arca, men heldigvis har vi flere strenger å spille på.

20.januar
Liam Lawrence må opereres og blir borte i 6 uker. Ankelskaden mot Nottingham F. var alvorligere enn at annet enn operasjon var til å unngå. Klart for Oster igjen ?
Ellers er det et rykte om at Phil Stamp som spiller i Hearts er på vei til våre. Den 29 år gamle tidligere Middlesboro midtbanespilleren er i allefall i ferd med å bli frigitt av Edinborough-klubben.

18.januar
Med Poom tilbake på benken er Myhre straks usikker på hva han vil.-Eller egentlig ikke. Han vil spille for våre, men vil ha fornyet kontrakten nå og ikke vente til status for neste sesong er klar.For uten Premier League neste sesong vil nok en av våre toppkeeprere forsvinne og hvem kan like gjerne være den ene som den andre. Eller kan det det ? Fordelene med Myhre er åpenbare; Han har spilt bra den tiden har har stått og utenom målet mot Forrest gjort en framifrå jobb.Han blir spesielt berømt for fornuftige utspill og for å sette spillet fort igang.
Han må vel nærmest be om å bli benket for å havne der.
Ellers er det ikke bare 1.laget som gjør det bra når det er cup: Middlesbrough står på menyen i  FA Youth Cup på torsdag og vinnerne får møte enten  Watford eller Newcastle. Torsdagens motstander ble forøvrig slått 4-0 i serien.
Lørdag er det så gjensyn med Sheffield U og Paul Thirlwell.Mange vil se fram til hans besøk på gamle tomter og som fan og tidligere spiller fortjener han all honnør for tidligere innsats hos oss.

16.januar
Huddersfield kantspiller Chris Brandon linkes til våre. Det samme sies om Newcastles forsvarspiller Titus Bramble hvis det blir opprykk.
Rykter knytter oss til Stokes forsvarsspiller Clive Clarke.Spilleren er 25 år og ikke overraskende irsk landslagsspiller.Det nevnes en overgangssum på £ 400.000 for spilleren som representerer det gjerrigste forsvaret i divisjonen (sammen med Burnley og Wigans).Paul Given ( yngre bror av tidligere Sunderland keeper Shaun) har vært på prøvespill hos oss.Det ryktes at det kan bli et lenger eller permanent opphold.
Clive Clarke bytter kanskje ikke draktfarger engang.
Derby 0 – Sunderland 2 (0-0)
Pride Park
scorere:
Elliott (51).,Whitehead (62)
tilskuere: 22 995
Laget som startet mot Derby inneholdt  noen overraskelser grunnet skade:
Sunderland (4-4-2): Myhre; Wright, N. Collins, D. Collins, McCartney; Whitehead, Whitley, Robinson, Arca; Stewart, Elliott.
Subs: Poom, Welsh, Thornton, Brown, Lynch.
Det ble tre poeng på Pride Park mot et hjemmelag som prøvde, men ikke kom noen vei.Imponerende av navnebrødrene Collins i midtforsvaret som tross kun 12 kamper totalt på førstelaget ikke skjemte seg bort. Trygge og fornuftige valg. Det ble som vanlig 2. omgangen som avgjorde. Først et flott mål av Elliott før samme mann var den som leverte en målgivende til Whitehead da han noe heldig økte til 2-0  etter 17 minutter i 2. omgang. Både Arca og Whitehead kunne ha økt ledelsen med gode sjanser mens hjemmelaget hadde lite å fare med framover, godt spill tiltross.


15.januar
Morgendagens tv sendte kamp borte på Pride Park mot Derby har en del interessante elementer: Manager Burley har spilt for våre. Det samme har spissen Smith, seinest forrige sesong. Derby er et lag våre har slitt mot og det har vært jevne kamper de siste årene. Stewart hadde Burley som manager i sin tid i Ipswich. Også vår motstander søndag sliter med skaderog det vil bli spennende å se om de får med seg sine antatt beste mot våre.Uansett så kan det også neste helg gå mot tv overføring og vi vet jo at Wolverhamptonkampen vises fredag den 4.2.Mye å glede seg over.
Noe som gleder utenom dette er at det nå er en skikkelig svensk hjemmeside.Helt sikkert en stor hjelp for Gerth som på mange måter holdt flagget for klubben vår i Skandinavia i en vanskelig tid.
Adressen er: www.svenskafans.com/england/sunderland/forum.asp

Vi vil anbefale alle å besøke og bruke denne. Selv om den ikke er offisiell så vil vi i supporterklubben betrakte den som det.Kanskje vi kunne fått til et samarbeide med felles informasjon og at vår adresse blir lagt ut. For det ser nok ut til at vi kan glemme våre danske venner når det gjelder deltakelse i supporterklubben.


10.januar
Trekningen i FA cupens 4. runde ga oss bortekamp mot Everton.Et lag som tross spådommer om nedrykk denne sesongen har etablert seg i den desiderte toppen. Laget har lenge lagt på 3.plass i Premier League før det nylig ble forbigått av Manchester U slik at det nå er nede på 4.plass.En interessant trekning.
Like interessant er nyheten om at klubben vurderer å gi Thomas Myhre ny kontrakt om det skulle bli opprykk. Så godt har den norske landslagskeeperen stått i Pooms fravær at det ikke er automatikk i at han går rett inn på laget igjen når han er klar av skaden sin.
Stephen Ward ser ut til å få forlenget prøvespill hos våre. Ryktet sier i allefall så.
Noe annet som svirrer i luften er ex Beatle Paul McCartneys plutselige interesse for våre.Han er observert på SSOL to ganger i det siste. Kanskje ikke så rart når den han deler livet med kommer fra Washington. Heather Mills skal for øvrig være en ihuga Sunderland fan.


8.januar
Sunderland 2- C.Palace 1 (1-1)
Scorer:  Sunderland -Welsh 44, Stewart 60 (pen)
tilskuere: 17,536
Sunderland: Myhre, Wright, Caldwell, N Collins , McCartney, Thornton, Robinson, Whitehead, Welsh , Stewart , Elliott. Subs: C Brown, M Piper, M Lynch, B Alnwick, MBridges


Det ble hevn over gjengen som dyttet oss ut av Play off finalen forrige sesong.Og det greidde våre på en suveren måte med mange av de faste på sidelinjen.Overskriften ” down to the bare bones” har gått igjen når laguttaket til våre skulle beskrives.I allefall Arca,Lawrence og Breen ville gått inn og styrket laget uten at det denne gang var nødvendig. De som startet gjorde en god kamp og var sjansemessig overlegne et nær fulltallig Premier League lag. Det lover bra for fortsettelsen.Og størst oppmerksomhet får en som debuterte fra start og kronet debuten sin med mål.Andy Welsh (bildet)er hotttt.
Og merk dere at bare tre av de 16 spillerne som var tatt ut til denne kampen er over 25 år.Et ungdommelig Sunderland som i de fleste av kampens områder var sine motstandere overlegne.
Og lurer du på tilskuertallet så har nok det noe med det ekstreme været å gjøre.Helt vilt i nordøst der deler av SSOL måtte stenges grunnet skader på taket grunnet uværet !

6.januar
I mangel på annet så har Coventry sparket Peter Reid. Han har ikke helt greidd å få varmen opp på noen av jobbene han har hatt etter at han forlot oss.
Også Thomas Butler har fått fyken fra sin skotske klubb. Han hadde kun kort kontrakt og har på ingen måte levd opp til sitt potensiale.
En ny spiller som er linket til oss er Matt Fryatt fra Walsall. Spilleren er 18 år og er angriper.På 13 starter og 6 innhopp har han scoret 8 mål så langt denne sesongen. Høres absolutt ut til å være noe å vurdere. Skal dessuten være reine hurtigtoget.


5.januar
Stephen Pearson blir nok ikke vår med det første. Han er nylig operert og ventes ikke tilbake på banen før i februar.Da virker Jon Stead (ex.Huddersfield og nå Blackburn) mer sansynlig.Mick McCarthy har i allefall vist interesse for spilleren som vraket oss da han gikk til Blackburn.
Bob Murray har også fått spaltemeter.Denne gang for å ha kjøpt opp aksjene i Sunderland AFC fra SKY B.Med dette kjøpet eier han så mange aksjer at han har rett til å kreve de resterende som er på andre hender innløst. Noe han har gjort-Han eier nå ca 42% av aksjene..
Hensikten virker plausibel for mannen som setter klubben vår over det meste: Han ønsker ikke noe uro eller aksjeoppkjøp som en har sett skape problemer i Manchester United. En mann med hjertet på rette stedet med andre ord.

3.januar
Stephen Pearson sies å være ønsket av Mick McCarthy. Han er 22 år og spiller i Celtic.Han er offensiv midtbanespiller som ble kjøpt for noen sesonger siden fra Motherwell.- Med venstrefot.
Sunderland 1- Gillingham 1 (1-1)
Scorer:  Sunderland – Brown(19m)
tilskuere: 26,147
Sunderland: Myhre, Wright, Caldwell, Breen (sub 43 N Collins) , McCartney, Thornton, Whitley (sub 57. Piper ), Whitehead,   Brown (sub.66 Bridges), Stewart , Elliott. Subs: Alnwick,Welsh . 
Laget sliter fortiden. Både med skader og med dårlig spill. I en kamp som burde ha vært vunnet, ble det bare med ett poeng.


1.januar
Gerry Teggart er utlånt til topplaget på 4. nivå.Scunthorpe skal spille sin første kamp med vår som aktuell mot den klubben denne lovende spissen hadde sitt forrige låneopphold hos – Darlington. En inn, en ut og tilbake hos oss er John Oster etter nok en episode hos Leeds. Denne gang var det juleselskapet til LUFC hvor John Oster gikk av hengslene i. Men han hadde jo en meget god kamp borte mot Preston for våre og likedan gjorde han det bra da Leeds vant der med han på laget i høst. Så kanskje han går rett inn på laget for en skadet Lawrence ? En positiv statistikk å ta med seg inn i det nye året er at våre var det laget som tok flest poeng av Championshiplagene i 2004.Hele 84 poeng ble det mens Ipswich kom på plassen bak.
Mick McCarthy har satt seg mål av å nå 92 poeng ved sesongslutt og tror det vil holde til direkte opprykk.

Preston 3 Sunderland 2 (3-0)
Deepdale
Scorere: Preston – Cresswell (12m, 30m, 43m); Sunderland – Elliott (72m), Thornton (80m)
tilskuere: 16,940
Sunderland: Myhre, Wright, Caldwell, Breen, McCartney, Piper (sub 46, Thornton), Whitley, Whitehead, Arca (sub 46, Brown), Stewart (sub 68, Welsh), Elliott. Subs: Alnwick, N Collins.
En svak førsteomgang ødela muligheten for våre.Selv om det lett kunne blitt poeng etter en bedre 2.omgang, ble første del av kampen beskrevet som det verste manageren vår har sett.Det skal bli spennende å se om en greier å løfte seg mot Gillingham.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *