Planlegging for ny sesong

Klar for tredje sesong på nivå tre er slik det blir. Det er realitetene og det det må jobbes med. Ryktene om salg av klubben går aldri bort, men kan ikke prege forberedelsene uansett.
Spekulasjoner om managerbytte må en alltid finne seg i, men også her må Parkinson planlegge tiltross for ryktene.
Faktum er at 11 spillere er uten kontrakt per 1.juli og om noen forsvinner så må erstatninger inn. Her har våre en fordel i forhold til klubber som enda ikke er ferdige med sine sesonger om det er seriespill eller play-off.
Ny keeper? Jon McLaughlin godtok ikke lønnsbetingelsene forespeilet ham sist sommer og kan dra gratis hvor han måtte ønske eller til en klubb som kan gi ham det han vil sportslig og økonomisk. Blackburn nevnes stadig som neste klubb for ham. Opp et nivå sportslig så da gjenstår det nok for våre å kunne friste med en bedre økonomisk ramme om man ønsker å beholde ham.
Uansett er det mange habile målvakter som er uten kontrakt og som klubben er linket til.
På midtstopperplassene er situasjonen langt mer krevende:

Tom Flanagan, Joel Lynch , Jack Baldwin og Alim Ozturk sine kontrakter går ut mens Bailey Wrights låneavtale er over. Men sistnevnte vil bli frigitt av Bristol City og har uttrykt ønske om å fortsette hos oss. Det samme har Flanagan mens Lynch sin familie ikke har greidd å slå seg ned i nordøst og vil tilbake til sør-England. Baldwin er tydeligvis ikke med i klubbens planer mens det ikke har vært noen opplysninger om tyrkerens planer eller klubbens for ham.
Jordan Willis og et par lovende akademispillere er under kontrakt og se ikke bort fra at både Flanagan, Wright og Ozturk får nye avtaler. Så da får ryktene gå om andre spillere på denne plassen.

Framover på banen er det flere løse tråder og det reknes som sikkert at klubben beholder både O’Nien og Maguire gjennom avtalefestete muligheter for forlengelse av oppholdet på Wearside. Begge har slått til hos oss og trives.
Josh Scowen kom seint inn på lån og fikk ikke mange minuttene på banen før sesongen stoppet 12. mars. Kyle Lafferty kom på samme måte. Begge var Phil Parkinsons signeringer og med det må det kunne reknes som ganske sikkert at han ønsker å beholde spillerne.
Duncan Watmore er bare 26 år og har vært hos oss i evigheter. Med Premier League lønning og en skadehistorie som ingen er forunt spørs det om klubben heller vil gå for en annen spiller og på den måten frigjøre betydelige lønnsmidler.
Benji Kimpioka og Ethan Robson har også kontrakter som går ut. Førstnevnte vil ha garantier for førstelagsspill og har muligheter for det i hjemlandet Sverige. Robson har slitt med skader, men er høyt verdsatt i klubben og ønskes med videre.

Hva så med spillere under kontrakt?
Aiden McGeady er på lån i Charlton og vil nok ikke bli ønsket tilbake om ikke han og Parkinson kan bli enige om det. Han har et år igjen av kontrakten med våre.
Will Grigg har vært en skuffelse og kanskje forsvinner han?
Uansett så har 30 spillere kommet under klubbeiernes periode og det kan bli en økning i dette antallet når våre gjør seg klar til nok et forsøk på å komme seg opp en divisjon.


Det finnes mange spennende spillere som kan komme inn for de som måtte forsvinne og slik er situasjonen i fotball, lik det eller ikke.

One Response to Planlegging for ny sesong

  1. Admiralen sier:

    Ja, ja, enkelt skal det tydligvis ikke være?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *