Alt for damene

PÅ VEI OPP IGJEN?

På vei opp igjen?

Hele 7 av Englands damelandslagsspillere har en fortid i Sunderland. Ellis Short nedprioriterte damelaget i sine kostnadskutt og med det ble damelaget plassert på nivå tre som kalles National League. Her er laget ubeseiret og har muligheter for opprykk til nivå 2-the Championship.
Men det er ikke bare det sportslige som må være på plass. Klubben må ha en plan for det økonomiske  og i tillegg andre forhold som må være på plass for å kunne rykke opp.
Mel Ray har hatt suksess med laget før og greier det igjen for laget leder sin avdeling med 6 poeng. I tillegg har Donald Stewart uttalt at klubben vil satse på damelaget også. Musikk i ørene på elskere av damefotball i forhold til det negative som ble opplevd den siste tiden da Short var eier.
Når søknaden er behandlet blir det flere faser en må gjennom før en eventuell godkjenning vil foreligge i slutten av februar.
Da Sunderland rykket ned to divisjoner for to sesonger siden ble klubben drevet med tap- ca. kr.5 millioner.
Det var nok til å kaste Sunderland ut av toppdivisjonen og ned på nivå 3.
Opprykk vil kreve mer penger til betaling av spillerne, både fulltidsspillere og de med halvprofesjonell status. Idag er det ingen som får betalt.
Klubbens uttalte mål er å satse på damene. Det betyr penger til lønninger og det betyr muligheter for lokale unge jenter til å få spille på et høyere nivå.
Det høres bra ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *