LØNNSTAK

Med Coronaproblematikken har det kommet noe positivt fram for engelsk fotball, for The Championship samt League One og Two.
Lønnstak kommer nok som følge av kritiske tilstander hos en del klubber, spesielt i de laveste to divisjonene. Hvordan det blir er ikke godt å si, men forslag på 18 millioner pund for The Championship, 2,5 millioner for League One og 1,5 millioner for League Two.
Tas det utgangspunkt i en spillergruppe på 22 vil lønnsnivået kunne gå kraftig ned spesielt for League One der vi befinner oss. Men verst blir det nok for klubbene i the Championship som kan tillate seg å bruke vanvittige summer på lønn til enkeltspillere. Da blir det foreslåtte beløpet for lavt.

I vår divisjon er Portsmouth og Sunderland mot et fast beløp som det foreslåtte og ønsker heller en variant som også er basert på tilskuertallene og det det spiller inn for klubbene.
Det er en forskjell på våre med 30.000 betalende tilskuere per kamp og Fleetwood og andre med under 1/10 av dette antallet.
Det skal bli spennende å se hva som blir konklusjonen mens Manchester City og andre klubber på øverste nivå kan drive med pengedoping og slippe unna med det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *