LØNNSTAK INNFØRT

Nivå 2,3 og 4 i den engelske fotballpyramiden har innført lønnstak og maksimaltall på spillergruppen. For nivå fire skjedde dette med overveldende 22 stemmer for og to mot. For vår divisjon ble det innført etter en tett avstemning der en stemme til mot innføring hadde vært nok til å vippe forslaget andre veien. 16 for og 7 mot var akkurat en stemme for lite.
Lønnstaket inneholder grunnlønn,skatt,bonuser, rettigheter, agentbetaling og andre utgifter betalt til spillere direkte eller indirekte.

Frykten for konkurser har vært en av de vesentlige argumentene for å innføre samlet lønnstak og begrensninger på spillergruppens størrelse. Man burde kanskje også vurdert eiernes driftsevner i samme rennet!

Oppsiden finnes for de yngste i Sunderland. Dan Neil, Jake Hackett og Brandon Taylor trener med A-laget og lønnstak tvinger klubben i større grad til å satse på de unge og talentfulle på langt lavere lønn enn spillere inn fra gode kontrakter på nivåene over. Benji Kimpioka vil nok også nyte godt av dette da spillere oppfostret i klubben ikke vil telle i lønnssammenheng. Ikke i forhold til lønnstaket og da betyr det en stor fordel for unge og fremadstormende spillere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *