ENDRING PÅ EIERSIDEN

Vi trodde det ble salg av klubben, men det blir en til med i stol-leken. Dagens eiere blir med videre i en ny setting med en med fransk aristokratnavn og familieforbindelser til eierskap i idrett og industri.
Kyril Louis-Dreyfus kommer inn på eiersiden. 22 åringen er sønnen til han som fikk Marseille på rett spor og nå vil han med egne midler være med på å gjenføde Sunderland som toppklubb.

It is not every day you see a 22-year-old linked with the takeover of a club as big as Sunderland, but in Kyril Louis-Dreyfus the Black Cats may have a bright new owner keen to turn the club’s fortunes around.

Louis-Dreyfus skal sammen med Juan Sartori overta det meste av Sunderland eier Stewart Donalds aksjer og overtakelsen vil skje i løpet av to uker.

Louis-Dreyfus er Robert Dreyfus sønn og født i 1997. Mannen som skapte Marseille døde av blodkreft i 2009 og overlot driften av familieverdiene og fotballklubben Marseille til konen Margarita.

Robert become majority stakeholder of Marseille in 1996 but the family sold up in 2016
mor og sønn på Marseille kamp

Roberts familie er verdensledende innen landbruk, matproduksjon, shipping og finans. Verdiene ble skapt av å overta firma i problemer. Kanskje mest kjent er involveringen i da skakkkjørte Adidas der Robert Dreyfus som direktør greidde å redde firmaet fra konkurs.

Russiskfødte Margarita styrer over et firma med antatt verdi på 50 milliarder kroner. 58 åringen har vært med fra begynnelsen mens sønnen Kyril selv skal ha verdier på 18 milliarder kroner.
Familien tok over Marseille i 1996 etter at klubben var preget av å ha vært en del av en større spille og kampfiksingskandale. Klubben ble et mønsterbruk og solgt til amerikanske eiere i 2016.

Louis-Dreyfus investerte tungt for å gi klubben en bedre spillergruppe og gjennom arbeidet med å heve standarden ble han en populær mann i Marseille. Klubben kom til to UEFA Cup finaler med Louis-Dreyfus på eiersiden selv om det ble tap i begge.
Familien eier også en del av belgiske Standard Liege der klubbens akademi er oppkalt etter Robert. 
Sønnen Kyril var ofte å se på Marseille kamper og skal være stor fotballtilhenger.

Kyril Louis-Dreyfus og Sartori vil med kjøpet av mesteparten av Stewart Donald aksjer bli de nye hovedeierne. Donald vil selv sitte igjen med 15% av aksjene i klubben når avtalen er gjort.
Med Dreyfus familien på eiersiden vil en ha penger til å kjøpe seg til suksess. Heller ikke Sartori er uten økonomiske muskler om han får sin svigerfar med på dansen.

One Response to ENDRING PÅ EIERSIDEN

  1. Jan Erik Vestli sier:

    Håper dette vil føre til at klubben klare opprykk til championship.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *